Jonge harpist speelt populaire werken

Zondag 26 maart is er een concert in de reeks Vught Klassiek op landgoed Huize Bergen in Vught. In het hoofdprogramma speelt Joost Willemze, harp. In het voorprogramma speelt Vughtenaar Mark Swinkels, trompet. Aanvang 15.00 uur.

Huize Bergen beschikt over een sfeervolle concertzaal. Daar wordt iedere laatste zondag van de maand een uniek concert gegeven door jonge topmusici, ook in de zomermaanden! Joost Willemze is amper 20 jaar, maar heeft al vele prijzen op zijn naam  evenals radio- en TV-optredens, een studie in Rome en op het Conservatorium van Amsterdam. En nu een optreden in Vught Klassiek, dat wordt een boeiende zondag!

Mark Swinkels, trompet
Mark Swinkels, een geboren Vughtenaar, is 18 jaar en zit in 6 VWO van het Maurick College. Hij komt uit een muzikale familie. Zijn beide opa’s en een van zijn oma’s zingen in diverse koren, een van zijn ooms heeft conservatorium gedaan en is muziekdocent. Zijn vader en andere oom spelen in verschillende muziekgezelschappen. Thuis is hij niet de enige die muziek maakt. Zijn zus speelt viool en samen met haar heeft Mark al twee maal aan het Maurick Muziek concours deelgenomen.

Mark speelt sinds zijn achtste jaar trompet. De eerste jaren kreeg hij les van docent Henk Schenkelaars die hem zeer inspireerde. Nu heeft hij les van Alphons van Stenis dirigent van o.a. harmonie Kunst en Vriendschap waar Mark ook speelt. Naast klassiek trompet speelt Mark ook in een jazzband en is hij vaste trompettist in de musicalorkesten van het Maurick College. Hij speelt regelmatig mee met andere muziekgezelschappen, van filharmonisch orkest tot carnavalsband en van projectorkest tot een klein ensemble. In 2016 won Mark het Maurick Muziekconcours.

Kaarten
Entree 10 euro, inclusief programmablad en koffie of thee. Reserveren kan door de naam en het aantal kaarten hierheen te mailen  U kunt ook bellen via 073-6579124. Huize Bergen Glorieuxlaan 1, 5261 SG Vught.

Kijk ook bij

Zomerconcert Filharmonisch Orkest ‘s-Hertogenbosch met Carel Kraayenhof

Op zaterdag 29 juni om 20.00 uur en zondag 30 juni om 15.00 uur klinkt …