Joep Chappin nieuwe koning van Sint Barbara en Sint Sebastiaan

Zondag 27 augustus  heeft Joep Chappin zich tot koning van het gilde van Sint Barbara en Sint Sebastiaan in Vught weten te schieten. Hij  volgt daarmee Bert Sidler op die de afgelopen vier jaar het koningschap waardig vorm heeft gegeven. Onder prachtige weersomstandigheden streden de gildebroeders om de eer zich de komende vier jaar koning van het gilde te mogen noemen.

De houten koningsvogel, gemaakt door gildebroeder en vaandrig Peter Kroon, hield moedig stand maar moest zich na 134 schoten toch gewonnen geven. Na beraad door de hoogheid, het bestuur van het gilde, kreeg Joep te horen dat hij in aanmerking kwam voor het koningschap en werd hij uitgenodigd om blootshoofds en ongeschoeid over het vaandel naar de schutsboom te lopen. Daar werd hem het koningszilver omgehangen, zijn met bloemen versierde hoed opgezet en de koningsbrandstok overhandigd. Tot slot van de plechtigheden brachten de vendeliers van het gilde een vendelgroet aan de nieuwe koning en was er gelegenheid hem te feliciteren met zijn titel.

Zoals u in Het Klaverblad van vorige week hebt kunnen lezen is de koning de belangrijkste vertegenwoordiger van het gilde. U zult Joep Chappin de komende vier jaar dan ook regelmatig samen met zijn gildebroeders tegenkomen als het gilde aanwezig is op Koningsdag, de dodenherdenking op 4 mei, de jaarlijkse bedevaart in mei naar de Sint-Jan en op de teerdag, ook in mei. Wilt u meer informatie over het gilde van Sint Barbara en Sint Sebastiaan? Kijk dan eens op de Facebookpagina of bezoek de website: www.barbaragildevught.nl.

Kijk ook bij

Steun voor Oisterwijkse concertliefhebbers met smalle beurs

Stichting Podiumkunsten Oisterwijk (SPO) voegt een fonds toe aan ‘GUO-concerten voor ALLE Oisterwijkers’. Na lokale …