organist Jamie de Goei

In concert Vox Humana: Cappella Brabant en organist Jamie de Goei

Liefhebbers van koor- en orgelmuziek kunnen op zaterdagavond 7 oktober hun hart ophalen tijdens het concert dat Capella Brabant o.l.v. Marc Versteeg samen met organist Jamie de Goei ten gehore brengt in de Grote Kerk in ’s-Hertogenbosch. Aanvang 20.15 uur. Kaarten voor dit concert kosten 12,50 op de avond zelf aan de kerk. In de voorverkoop via de website www.capellabrabant.nl is de prijs 10 euro. Tot 18 jaar is de toegang gratis.

Vox Humana staat voor zowel de menselijke stem als voor de ‘menschenstem’, de benaming van een orgelregister dat de menselijke stem imiteert. De titel past dan ook erg goed bij het programma waarin werken voor orgel solo afgewisseld worden met composities voor gemengd koor en orgel. Er worden werken ten gehore gebracht, waarvan het oudste dateert uit de 16e en het jongste uit de 20e eeuw, van Hendrik Andriessen(o.a. Pater Noster), Zoltan Kodály (o.a.Laudes Organi), Johann Bach, Georg Böhm en Johann Hermann Schein.

Tijdens dit concert werkt het Bossche kamerkoor Capella Brabant samen met organist Jamie de Goei. Jamie is sinds 2012 de organist van de Grote Kerk. Hij bespeelt tijdens dit concert zowel het Bätzorgel uit 1831 als het Strümphler-kabinetorgel uit ca. 1780. Het laatstgenoemde orgel stond oorspronkelijk in de Lutherse kerk in Den Bosch en toen deze kerk gesloten werd voor kerkelijk gebruik is het orgel in opdracht van de Protestantse Gemeente gerestaureerd en in 2014 in de Grote Kerk geplaatst. Het Bätzorgel staat al in de Grote Kerk sinds 1830 en is zowel qua klank als qua uiterlijk een prachtig orgel. De laatste restauratie vond plaats in 2015, tegelijk met de restauratie van de kerk.

Capella Brabant 10 jaar
Capella Brabant viert dit jaar haar 10-jarig bestaan en doet dit met enkele mooie concerten. Het koor werkt sinds de oprichting onder de inspirerende leiding van dirigent Marc Versteeg aan een zo authentiek mogelijke uitvoering van concertprogramma’s. Capella Brabant zoekt graag de samenwerking op met andere musici en andere muziekstijlen. In september 2016 stond het koor een hele week op de planken in de Verkadefabriek. Daar werkte het samen met de dansers van Panama Pictures in de voorstelling ‘De laatste dagen van de zomer’. Dit voorjaar werkte Capella Brabant samen met Het Brabants Jazzorkest en jazz-icoon Deborah Carter in ‘Sacred Concert’ van Duke Ellington in verschillende theaters. Dit programma wordt opnieuw geprogrammeerd in verschillende theaters in het voorjaar van 2018.

Kijk ook bij

Twee cantates bij Bach op Zaterdag op 22 juni

Zaterdag 22 juni, aanvang 17.00 uur, voert het Bach Collegium ’s-Hertogenbosch o.l.v. Jeroen Felix twee …