Herfstvakantie vol gratis kinderactiviteiten Museumkwartier ’s-Hertogenbosch

Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch en Het Noordbrabants Museum organiseren ook deze maand weer kinderactiviteiten tijdens de herfstvakantie (t/m 22 oktober). Na inspiratie opgedaan te hebben in de tentoonstellingen gaan kinderen als echte kunstenaars zelf aan de slag. Men kan kiezen uit drie workshops. Deelname is gratis en beide musea zijn voor bezoekers tot 18 jaar gratis toegankelijk. Reserveer op tijd, online!

Architectuur, voor het gat in de stad
Overal in de stad staan heel verschillende gebouwen. Je huis, je school en de winkel zijn allemaal door iemand bedacht en ontworpen. In deze middag gaan we samen met een architect werken aan een gebouw voor een lege plek in de stad. Je mag zelf verzinnen wat er in het gebouw moet gebeuren en hoe het eruit ziet. Je leert hoe je een bouwtekening maakt en waar je op moet letten bij het bouwen. Daarna heb je nog tijd om aan een maquette te werken. Deze workshop wordt gegeven in samenwerking met BAI, het Bosch Architectuur Initiatief. Op dinsdag 17 en woensdag 18 oktober van 13.30 tot 16.30 uur, start en einde in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch.

Laat het Fonkelen!
Maak je eigen geschilderde animatie waarbij je de sterren van de Sterrennacht van Vincent van Gogh opnieuw laat stralen. Neem eerst een kijkje in de tentoonstelling Loving Vincent. Daarna ga je het schilderij Sterrennacht van Vincent van Gogh opnieuw tot leven brengen. In kleine groepjes maak je je eigen animatie met verf waarbij je bijvoorbeeld de sterren kunt laten fonkelen. Op woensdag 18 oktober, vrijdag 20 oktober en zondag 22 oktober, van 12.00 tot 13.30 uur of van 14.00 tot 15.30 uur in Het Noordbrabants Museum.

Studio Sottsass
Geef je fantasie de ruimte in Studio Sottsass: een theepot wordt een gebouw, snoepjes worden een vaas. Je stapelt, je tekent , je gebuikt wel 100 kleuren. Je springt van klein naar groot en maakt fantastische ontwerpschetsen. Eerst bekijk je natuurlijk de tentoonstelling van de avontuurlijke Italiaanse ontwerper Ettore Sottsass die precies 100 jaar geleden werd geboren. Op vrijdag 20 oktober van 12.00 tot 13.30 uur of van 14.00 tot 15.30 uur in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch.

Praktische informatie
Via de websites van de musea (www.hnbm.nl en www.sm-s.nl) zijn plaatsen te reserveren (vol = vol). Alle workshops zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs voor het museum, af te halen bij de kassa.

De workshops zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar, (groot)ouders zijn welkom. Kinderen onder de 6 jaar uitsluitend met deelname van een ouder. Er is professionele begeleiding aanwezig bij alle kinderactiviteiten.

Kijk ook bij

Daphne Kessels nieuwe jeugdbestuurder Waterschap De Dommel

Daphne Kessels uit Best is op woensdag 3 juli benoemd tot de nieuwe jeugdbestuurder van …