Uitgenodigd in voorprogramma Spaanse Rijschool

Friezen Carrouselgroep Phaidra uit Gestel

Eind vorig jaar werd de Friezen Carrouselgroep Phaidra uit Sint-Michielsgestel gebeld, door de directeur van Ahoy Rotterdam, met de vraag of hun unieke groep een optreden zou willen verzorgen in het voorprogramma van de bekende ‘Spaanse Rijschool’ die een  internationaal tournee maakt en eind oktober neerstrijkt in Ahoy Rotterdam.

De spierwitte Lippizaners van de Spaanse Rijschool vormen ’n prachtig contrast met het oudste Nederlands Friese ras, de zwarte barokke Friezen. Samen met hun amazones, in prachtige kleding, rijden die een kür op muziek met 16 combinaties.  Het is een hele eer om voor dit evenement gevraagd te worden, dus uit Gestel volgde meteen een volmondig ‘ja’. Phaidra, betekent niet voor niets ‘de mooiste, de schoonste’. De groep traint elke maandagavond in Sint-Michielsgestel, onder leiding van Sylvia Naagen, Grand Prix amazone uit Nuland. De groep bestaat uit 20 leden die uit de regio komen, maar ook uit Boxmeer e.o. De leden werken jaarlijks aan een nieuwe kür. De muziek wordt door Berith Moonen -film en edit- uit Boxtel samengesteld. De graag geziene Carrouselgroep timmert hard aan de weg en rijdt de show op vele grote en kleine evenementen, zowel in Nederland als over  de landsgrenzen. Met 20 paarden en hun amazones reist Phaidra 27, 28 en 29 oktober naar Rotterdam, om daar met 16 combinaties de show te rijden. Er gaan nu ook reservecombinaties mee, voor het geval er een amazone of een paard uitvalt door een blessure.

Meer shows
Voor het zover is, zijn er ook in de regio shows van Phaidra te bewonderen, zoals donderdag 3 augustus in Barneveld op de Buitenfair, zondag 20 augustus op de Landgoedfair Mariënwaerdt, zondag 3 september  tijdens ‘Effe noar Geffe’ in Geffen en zondag 17 september op de Markt te Sint-Oedenrode. Hou de agenda van de groep in de gaten, want er worden nog meerdere shows verwacht de komende tijd. Het is ook mogelijk om kaarten voor de Spaanse Rijschool te winnen via een facebook-actie Like, Deel en Stem, zie hiervoor Facebook. De website van de groep is www.phaidra.eu .U kunt natuurlijk ook via ticketservice kaarten bestellen voor het optreden van de Spaanse Rijschool eind oktober in Ahoy Rotterdam.

Kijk ook bij

Zomerconcert Filharmonisch Orkest ‘s-Hertogenbosch met Carel Kraayenhof

Op zaterdag 29 juni om 20.00 uur en zondag 30 juni om 15.00 uur klinkt …