Saskia Vugts in de expositieruimte in Hoorn

Expositie ‘Wall of Fame’

De Brabantse portretschilder Saskia Vugts exposeert sinds 15 juli met ruim vijfentwintig werken in Van der Valk Hotel Hoorn. De afgelopen jaren verwierf zij bekendheid met haar kenmerkende fotorealistische close-ups. Naast haar werk in opdracht heeft Saskia de afgelopen jaren een ‘sterrenportfolio’ opgebouwd: een serie zwart-witportretten van legendarische acteurs en actrices (olieverf op linnendoek van 110 x 110 cm). Deze zullen tot eind december 2017 te zien zijn in de entree van het hotel.

Na twee solo-exposities in ‘s-Hertogenbosch (in 2012 en 2017) zocht Vugts expositieruimte buiten haar vertrouwde Brabant. De uitnodiging van hoteldirecteur Gert van der Valk kwam dan ook op het goede moment. “Voor mij heel bijzonder om een podium te hebben in een van de nieuwste Van der Valk Hotels. Voor dit thema had ik me bovendien geen meer toepasselijke plek kunnen wensen: mijn sterren zullen zich thuis voelen bij de ingang van de in het hotel gevestigde bioscoop”, aldus de portretschilder. De expositie is zeven dagen per week vrij toegankelijk. Er worden vernissages gepland rond (zakelijke) evenementen in het Hotel.

Achtergrond
De 53-jarige Saskia Vugts begon op jonge leeftijd met het tekenen en schilderen van portretten. Haar talent kwam tot ontplooiing tijdens haar studie aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B), waar zij met een eervolle vermelding is afgestudeerd. Zij is in staat om binnen de kaders van de realistische portretkunst ruimte te vinden om haar onmiskenbare stijl toe te passen. Saskia heeft onder meer bekendheid verworven met het maken van portretten van de Amerikaanse presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump. Haar time-lapse-opnames van dit project op Youtube kregen landelijk media-aandacht.

Kijk ook bij

Steun voor Oisterwijkse concertliefhebbers met smalle beurs

Stichting Podiumkunsten Oisterwijk (SPO) voegt een fonds toe aan ‘GUO-concerten voor ALLE Oisterwijkers’. Na lokale …