Jan-Hein Arens 'What we prayed for'

Expositie Jan-Hein Arens

Tot 10 april exposeert Jan-Hein Arens in Theater de Speeldoos te Vught. De tentoonstelling zal werken bevatten uit een langere periode en geeft een goed overzicht van het werk dat deze Vughtse kunstenaar de afgelopen jaren heeft gemaakt.

Zestien jaar geleden had Arens zijn eerste solo expositie bij de Speeldoos. Deze tentoonstelling bleek een keerpunt te zijn in de carrière van Arens; naar aanleiding van deze expositie besloot hij definitief zichzelf als kunstenaar te ontwikkelen. Arens werkt nu al veertien jaar als professioneel beeldend kunstenaar. Zijn werk is te vinden over de hele wereld, onder andere in galeries in Australië, China en New York.

Andere lading
Het werk van Arens bevat altijd meerdere elementen die ogenschijnlijk niet makkelijk te combineren zijn. Realistisch geschilderde details worden gecombineerd met in snelle zwarte lijnen uitgevoerde  figuren, inclusief het nodige gooi, spat en smijtwerk. Op deze manier ontstaat er een soort toevalligheid die tot in de puntjes uitgedacht en geconcentreerd is. Ook werkt Arens vaak met tekst op zijn schilderijen. Op deze manier kan hij het beeld een andere lading geven en de toeschouwer uitdagen om het werk een nieuwe betekenis te geven. Dat de tekst een beeldend element wordt in de compositie verraad zijn grafische afkomst; Arens is oorspronkelijk opgeleid tot grafisch vormgever.

Strips
Naast het kunstenaarschap houdt Arens zich bezig met grafische vormgeving, werkt hij als illustrator en tekent hij onder een pseudoniem strips. Deze zijwegen zorgen er naar eigen zeggen voor dat hij in staat is met een frisse blik naar zijn eigen werk te kijken. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd onder auspiciën van de Gemeentelijke Tentoonstellingscommissie.

Openingstijden Theater de Speeldoos
Maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag tijdens voorstellingen.

Kijk ook bij

Kaartverkoop seizoen 2024-2025 Theater aan de Parade

De kaartverkoop voor theaterseizoen 24-25 bij Theater aan de Parade is gestart. Bijna 250 bekende …