Tini Drijvers en zijn medewerkers bouwen met veel plezier aan DePetrus. (Foto: Ben van Amelsfort)

‘Elk hoekje is anders, elke kromming is uniek’

Ontmoetingscentrum DePetrus opent eind dit jaar zijn deuren. De hoogste tijd om kennis te maken met de toekomstige bewoners (Vughts Museum, bibliotheek, Anders Bezig Zijn en de Wereldwinkel) en andere betrokkenen. Deze keer: aannemer Tini Drijvers, verantwoordelijk voor de interne verbouwing van de kerk.

Drijvers vertelt graag hoe DePetrus er straks uit gaat zien: “Bij de verbouwing komt er via insteekvloeren een gedeeltelijke verdieping in de kerk. Hierdoor ontstaat er meer vloeroppervlak. De insteekvloeren hebben daarnaast een functie voor de akoestiek en de warmte. Op de begane grond komt een railsysteem, waardoor kasten en andere inrichtingselementen opzij gereden kunnen worden. Hierdoor kan de middenruimte van de kerk vrijgemaakt worden. Zo krijg je een mooie ruimte voor grotere evenementen.”

Strakke planning
Eind dit jaar moet de kerk klaar zijn om te worden ingericht. Dat betekent dat de aannemer werkt met een hele strakke planning. “Wij starten met de fundatie voor de insteekvloeren. We maken kolommen en een stalen framewerk waar de vloeren op komen. Aan de onderkant komt een akoestisch plafond, met daaraan ook de verlichting. Op de begane grond halen we de complete betonnen vloer eruit. Dan gaan we isoleren en vervolgens leggen we weer een nieuwe betonnen vloer met het railsysteem. Als dat gebeurd is, beginnen we met de afbouw. Dat betekent dat de elektriciens aan de gang gaan, de schilders, de timmermannen…Ik denk dat we op een gegeven moment wel 24 of 25 man aan het werk hebben.”

Uniek project
Drijvers en zijn medewerkers werken met veel plezier aan en in DePetus. “Ook voor ons personeel is dit een geweldig project. Je kunt je vakkennis tot uiting brengen. Elk hoekje is anders, elke kromming is uniek. Dat geeft een stukje extra arbeidsmotivatie. Daarbij komt: je maakt iets met een publieke functie, waar ook de toekomstige generaties nog van kunnen genieten. Wij kunnen straks tegen onze kleinkinderen zeggen dat we hier aan hebben meegewerkt. Daar zijn we trots op.”

Uitstraling
En het wordt mooi, belooft hij: “DePetrus als ontmoetingscentrum past bij de allure, de kwaliteit en de uitstraling van Vught. Het wordt een plek waar er in de verre regio geen tweede van is. Wie  straks het gebouw binnenkomt, zal merken hoe overweldigend het is.”

Volgende keer in deze rubriek: Marijke van Amelsfort, Wereldwinkel.

Kijk ook bij

Kunst die oproept om vooral naar buiten te gaan

Veranderland, 6 juli t/m 27 oktober 2024 Een tentoonstelling die inspireert om niet in het …