SONY DSC

Drie kunstenaressen exposeren in Villa Bleijenburg

De derde presentatie van Kunstcontract in Villa Bleijenburg, van >5 tot en met 26 juni, bestaat uit werk van drie kunstenaressen, namelijk: Helga Okhuijsen, Bets van Boxtel en Annette Warringa.

Helga Okhuijsen heeft haar weg in de schilderkunst al lang gevonden. En dat zonder inperkende opleidingen. Het werk is krachtig van kleurgebruik en laat wonderlijke combinaties zien met figuratieve voorstellingen. In deze tentoonstelling laat zij schilderijen met dieren zien zoals buffels en vogels. De buffels stralen oerkracht uit met ogen die diep in de ziel kijken.  Helga gaat terug naar de basis met haar vogels omdat zij van een filigreine schoonheid zijn.

Annette Warringa
Annette Warringa haalt haar ideeën voor haar kunstwerken uit het bezoeken van kunstbeurzen, galerieën, musea en uit de natuur. Ze maakt in mooie afgestemde kleuren, abstracte werken die balanceren op de grens van realistische en onwerkelijke werelden. Ze maakt deze werken van textiel, plastics, acrylverf en wat de mensen zoal wegdoen. Ze laat  ook haar beeldboeken zien, die bestaan uit gemengde technieken net als haar kunstwerken.

Bets van Boxtel
Bets van Boxtel is al haar hele leven geïnspireerd door de mens. De mens is dan ook de rode draad in haar werk. Ze laat in deze tentoonstelling schilderijen, portretten en stillevens zien. Deze zijn gemaakt in de modern realistische stijl.  Portretten hebben haar voorkeur. Ze leerde de fijne kneepjes van het vak bij Peter van den Borne. Met meer dan 25 van haar schilderijen, bronzen- en stenen beelden, is haar tentoonstelling in Villa Bleijenburg de grootste tot nu toe.

De presentatie wordt geopend op zondag 5 juni om 14.00 uur. Openingstijden donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17. 00 uur in Villa Bleijenburg, Raadhuisstraat 1, 5262 ZH Vught.

Kijk ook bij

Zomerconcert Filharmonisch Orkest ‘s-Hertogenbosch met Carel Kraayenhof

Op zaterdag 29 juni om 20.00 uur en zondag 30 juni om 15.00 uur klinkt …