Cursussen tekenen en schilderen

Als u wilt leren tekenen en schilderen, maar nog weinig tot geen ervaring hebt dan kunt u voor een beginnerscursus terecht op het atelier van Pieke de Bruijn in Den Dungen.

Op haar sfeervolle atelier in een oude boerderij worden cursussen gegeven. Docent en kunstenares Pieke gaat het zevende jaar in met groepen beginners en gevorderden. De lessen zien er gedegen uit en hebben als doel de cursist kennis en kunde op het gebied van tekenen en schilderen mee te geven zodat er na een aantal jaar zelfstandig gewerkt kan worden op het atelier en/of thuis. Docente Pieke de Bruijn: “Waar mensen, die creatief bezig willen zijn, vaak tegen aan lopen, is dat ze wel vol zitten met ideeën maar vastlopen in de technische uitvoering. Hoe ga ik met materialen om, hoe meng ik kleuren, hoe pas ik de regels van het perspectief toe, hoe laat ik plasticiteit zien?”

Breed palet

In de beginnerscursus die een jaar duurt, wordt aan de hand van thema’s zoals stilleven, portret, landschap en mensfiguur een breed palet van technieken en toepassingen aangeboden. Bij elk thema wordt toegewerkt naar een eindresultaat via een proces van ervaren en onderzoeken. In juni zullen er op het atelier een aantal momenten zijn voor belangstellenden, om kennis te maken met de docente en haar werkwijze. Cursussen voor beginners worden in de periode september t/m mei op middagen en avonden gegeven. Voor meer informatie over de cursus kunt u een e-mail sturen naar: bruijn.pieke@gmail.com

Kijk ook bij

Kunst die oproept om vooral naar buiten te gaan

Veranderland, 6 juli t/m 27 oktober 2024 Een tentoonstelling die inspireert om niet in het …