Chocomel voor schooljeugd op eerste dag van de winter

Alle kinderen van de Helvoirtse Dr. Landmanbasisschool worden op donderdag 21 december na schooltijd getrakteerd op lekkere warme chocomel. De redactieleden van maandblad ’t Pomphuiske staan dan klaar naast het gebouwtje tegenover de kerk om de kinderen te verrassen. Een warme versnapering op de eerste dag van de winter.

Ook kunnen de kinderen kiezen tussen een tweetal creatieve opdrachtjes. Waarschijnlijk zullen de jongere kinderen kiezen om een fantasiepomphuisje te tekenen en te kleuren. Kinderen die beter zijn in verhalen schrijven krijgen een blad mee waarop het begin voor een spannend verhaal is afgedrukt: Het geheim van het pomphuisje. De leukste tekeningen en verhalen worden het komende jaar in het maandblad afgedrukt.

Pomphuisje
Het gebouwtje in het centrum van dorp Helvoirt heeft de laatste weken een fikse opknapbeurt gehad. Er is een nostalgisch lamp op geplaatst, de deur is geverfd en het ‘moerstaalmonumentje’ met de typisch Helvoirtse uitspraak ‘Dès m’ok wè’ is ingemetseld. De redactie van ’t Pomphuiske poogt met aandacht voor dit gebouwtje een aantal zaken in dorp Helvoirt in beeld te brengen. Met het moerstaalmonumentje komt de aandacht voor de taal en de daarmee samenhangende goede onderlinge communicatie tot uiting.

Kijk ook bij

Kunst die oproept om vooral naar buiten te gaan

Veranderland, 6 juli t/m 27 oktober 2024 Een tentoonstelling die inspireert om niet in het …