Cantare geeft jubileumconcert

De Vughtse Zangvereniging Cantare bestaat dit jaar 40 jaar en zal op 10 november een jubileumconcert geven in Theater de Speeldoos. Het concert wordt opgeluisterd door twee koren uit zusterstad Oranienburg. Het gemengd koor Viva la Musica en het mannenkoor Quartettfreunde zullen dan enige dagen te gast zijn in Vught. De Maurick Dance Company wisselt de optredens van de koren af.

Cantare  werd als gemengd koor opgericht op 10 november 1977. Het doel was uiteraard om samen fijn en goed te zingen, maar ook om concerten te geven. In de beginjaren bestond zo’n concert uit een statisch deel in uniforme kleding voor de pauze; na de pauze volgde dan een theaterachtig deel met bijvoorbeeld muziek uit My Fair Lady of Zigeunermelodieën. De kostuums en decors  werden zelf gemaakt. Voorts werden koffieconcerten en lenteconcerten georganiseerd al dan niet samen met een ander koor of bijvoorbeeld de harmonie. Hoewel Cantare in de loop der jaren nieuwe en jongere leden welkom mocht heten, is er toch wat minder tijd en energie om vaker een groot concert te geven. Toch laat Cantare nog regelmatig van zich horen!  Een greep uit de afgelopen jaren: In december 2014 gaf Cantare een concert zowel met Innovation in Esch als met Evergreen en Forza Vocale in Sint-Michielsgestel. In 2015 organiseerde Cantare zelf een Kerstconcert  in Theater de Speeldoos, met als soliste Ariane Kievits. Een geslaagd concert, mede dankzij de medewerking van Woonwijze.

Oranienburg
Vers in het geheugen ligt nog de reis naar Oranienburg in  september van afgelopen jaar. Zoals gebruikelijk bracht het koor na aankomst een bezoek aan Kamp Sachsenhausen en zong daar twee stemmige liederen bij de plaquette ter nagedachtenis aan de daar omgekomen Nederlanders; de korte ceremonie werd afgesloten met een kranslegging. Bij gelegenheid van de Offene Kirchen Nacht zong Cantare ‘s-avonds met de Quartettfreunde in de kerk van Sachsenhausen.  Een indrukwekkend optreden. In de dagen daarna zong het koor nog op een Regionalmarkt en een keer in een grote zaal in Oranienburg met de koren die in november naar Vught komen. Het jaar werd afgesloten met een gratis inloop-kerstconcert op zondagmiddag 11 december in de foyer van Theater de Speeldoos. Een experiment waar Cantare  met tevredenheid op terugziet. Voor herhaling vatbaar dus.

Trots
Cantare is heel trots op  haar jaarlijkse bijdrage aan de Dodenherdenking op 4 mei in de Lambertustoren en aan het defilé op Koningsdag bij het Raadhuis. Cantare staat onder leiding van dirigent Christ Wilthagen. Het repertoire, dat het koor zingt, is gevarieerd van klassiek tot eigentijds, van Schubert tot Eric Clapton en Guus Meeuwis. Interesse om mee te zingen? Bezoek dan de website.

Kijk ook bij

Kaartverkoop seizoen 2024-2025 Theater aan de Parade

De kaartverkoop voor theaterseizoen 24-25 bij Theater aan de Parade is gestart. Bijna 250 bekende …