Bijzondere concerten op unieke Brabantse kiosken

In veel Brabantse dorpen staan nog mooie, deels historische, kiosken die jammer genoeg weinig gebruikt worden. De stichting Elbrimale Fonds te Vught gaat voor het 4e achtereenvolgende jaar een aantal kiosken benutten voor het geven van concerten. De serie is zaterdag 13 mei gestart in Sint Oedenrode.

In de maanden juni tot en met september geven Leo Willemen – autodidact pianist-  en de bekende Vughtse  gitarist/zanger Nico Weijns samen op 7 Brabantse kiosken een concert van 14.00 tot 16.00 uur.  Ze laten een gevarieerd repertoire horen van classics, evergreens, (licht) klassiek en luisterliedjes, bij voorkeur gemengd met Brabants muzikaal erfgoed.  Leo en Nico spelen voor hun eigen genoegen, maar graag ook tot plezier  van iedereen die ernaar wil luisteren. Uiteraard  vinden deze uitvoeringen plaats in overleg en in samenwerking met de betreffende gemeente. De Tour de Kiosques is een initiatief van de Stichting Elbrimale uit Vught, die al jarenlang muziekevenementen organiseert zoals de Elbrimale huisconcerten, Elbrimale Musicale Vught en Elbrimale & Kunst.  Doelstelling daarbij is om musici, zowel (semi-)professionals als amateurs, een podium te bieden en dit zonder  winstoogmerk.  Meer informatie op www. elbrimalefonds.nl

Start
Secretaris Jan MJ Jansen, organisator van dit project, heeft zo’n 35 kiosken in Brabant via de computer opgespoord. Dit jaar zijn er 7 kiosken uitgekozen. Jansen: “Vanaf het eerste contact, hebben de uitgekozen gemeenten opnieuw enthousiast gereageerd op het idee en hun volle medewerking toegezegd. De aftrap vindt plaats op zaterdagmiddag 13 mei in Sint Oedenrode en het is de bedoeling dat we ook dit jaar weer in Vught eindigen. Waar in Vught is nog niet bekend want tot onze teleurstelling geeft ‘Fort Isabella’ ons geen toestemming gebruik te maken van de kiosk op het terrein. We bezinnen ons op een alternatief om op 3 september deze concertreeks, zoals gebruikelijk, toch in Vught af te kunnen sluiten.”

Data
De concerten zijn op zaterdag 20 mei in Nuenen, zondag 16 juli in Waalre, zaterdag 22 juli in Eersel, zondag 20 augustus in Son, zondag 27 augustus in Oisterwijk en zondag 3 september, onder voorbehoud, in Vught. De toegang is gratis; een donatiebus voor de Stichting Elbrimale Fonds staat weliswaar uitnodigend bij de kiosk.  Voor nadere informatie bel naar 073-6560659 of stuur een mailtje naar concerten@elbrimalefonds.nl.

Kijk ook bij

Horen, zien en zingen – gratis Tourcast door Bossche Sint-Jan

Sinds 14 april 2024 is de Bossche Sint-Janskathedraal te bezoeken met een zowel Nederlands- als …