Bibliotheek verrast en inspireert met najaarsprogramma

Van columns schrijven met Peter Buwalda tot sterren kijken met Govert Schilling. Terwijl de zomer nog in volle gang is, presenteert de bibliotheek een veelzijdig activiteitenprogramma voor komend najaar. Net als in het voorjaar bundelt de bieb alle hoogtepunten in een programmaboekje, dat binnenkort van de pers rolt.Het boekje is verkrijgbaar bij alle vestigingen van Bibliotheek ’s-Hertogenbosch en omstreken.

Literaire talkshow en sparren over wetenschap
Traditiegetrouw trapt de bibliotheek in september af met de ‘Maand van het Schrijven’. Met daarin onder andere Eric Alink over de Schrijvende Brugwachters en Bossche schrijfster Mijke Pol die in gesprek gaat met sprankelende, jonge auteurs. Bezoekers maken dit najaar kennis met nieuwe series als WimBoekToe, waarin Wim Daniëls in een literaire talkshow elke maand schrijvers ontvangt. Meer schrijvers komen voorbij in de serie BoekBinder, met onder meer Peter Buwalda en Adriaan van Dis. Ruim baan is er voor de wetenschap onder de noemer StandUpProf, een podium voor onderzoekers die op de randen van onze kennis opereren. Wetenschapsjournalist Martin Enserink is de eerste ‘Prof’ die het podium betreedt. Dan RUW: onder dat label kijkt de bibliotheek met de stad vooruit. RUW organiseert bijeenkomsten met mensen die de toekomst durven te bevragen en de vernieuwing van de stad verkennen.

Logeren tussen de boeken
Overnachten tussen de boeken? Dat kan ook dit najaar! Tijdens de Kunstnacht op 30 september organiseert de bibliotheek een Harry Potternacht voor kinderen. Vanaf diezelfde maand kunnen whizzkids en andere nieuwsgierige kinderen er weer op los programmeren en experimenteren met de CoderDojo en Proefje van de Maand. In oktober geeft de bibliotheek met de reptielenshow PretMetRep het startsein voor een serie kindercolleges, de zogeheten KennisBende. Ook sterrenkundige Govert Schilling geeft een college in deze reeks. In de Kinderboekenweek organiseert de bieb nog veel meer, waaronder een theatervoorstelling met Paul van Loon. Natuurlijk zijn er ook allerlei voorleesactiviteiten. Voor kinderen die moeite hebben met voorlezen bijvoorbeeld, komt er maandelijks een hulphond langs. Voor de allerkleinsten is er (twee)wekelijks de BabyBiEB en het peuter- en kleutervoorlezen.

Programmaboekje
Nieuwsgierig geworden? Haast je daarom naar een van de vestigingen van Bibliotheek ’s-Hertogenbosch en omstreken. Neem een programmaboekje mee en maak je keuze uit het ruime aanbod! Voor alle informatie en kaartverkoop ga naar www.bibliotheekdenbosch.nl.

Kijk ook bij

Lucas Duynisveld wint nationale eindronde International Junior Science Olympiad

Gymnasium Beekvliet is als school zeer actief op olympiades en dit jaar ook heel succesvol. …