Ntjam Rosie (©Arnold Bertens)

Jazz in Duketown van start

Vandaag, vrijdag 3 juni, gaat Jazz in Duketown 2022 van start. Na twee aangepaste edities is het grootste gratis jazzfestival van Nederland dit jaar weer te vinden in de binnenstad van Den Bosch. Bezoekers kunnen bij de verschillende podia genieten van artiesten als Typhoon, Donny McCaslin (US), Gallowstreet & Pynarello, Theon Cross (UK), Ghost-Note (US), blackwave. (BE), Cyrille Aimée (FR) en Yaron Herman Trio (ISR). Van swingende brassbands tot gipsy jazz-zangeressen en van dansbare grooves en feelgood-vibes tot jazzy hiphopsounds, alles komt voorbij.

Op de Markt, de Parade, het Kerkplein, Theater aan de Parade in de Azijnfabriek, Uilenburg, het Noordbrabants Museum en de Willem Twee Concertzaal wordt het publiek ondergedompeld in alle vormen van jazz. Maar ook liefhebbers van funk, urban en hiphop kunnen hun geluk niet op tijdens deze editie van Jazz in Duketown. Veel hedendaagse jazzartiesten laten zich namelijk inspireren door invloeden uit hiphop en urban. Deze ontwikkeling is ook terug te vinden in het festivalprogramma van dit jaar, waardoor ook een jonger publiek zich zeker thuis voelt op het festival.

Naast al eerder genoemde namen komen tijdens dit pinksterweekend ook acts als Paradox Jazz Orchestra, Dragonfruit, Lucy Woodward & Henry Hey ‘The Guests’ (US), Janne Schra, Hans Dulfer, Jasper Blom, Conic Rose (DE), Tijn Wybenga AM.OK, Nate Wooley Columbia Icefield (US), Nueva Manteca, S!R & Jennie Lena en vele anderen naar Den Bosch.

Alle optredens op de Parade, de Markt, het Kerkplein en bij Jazz in Duketown TV zijn live te volgen op de website en het YouTube-kanaal van Jazz in Duketown. Jazz in Duketown TV wordt gepresenteerd door Jan Willem van den Akker en Fuad Hassen.

Het volledige programma, blokkenschema en meer informatie is te vinden op www.jazzinduketown.nl.

Kijk ook bij

Steun voor Oisterwijkse concertliefhebbers met smalle beurs

Stichting Podiumkunsten Oisterwijk (SPO) voegt een fonds toe aan ‘GUO-concerten voor ALLE Oisterwijkers’. Na lokale …