v.l.n.r. Charles de Mooij (Directeur), Erna Baeten (Hoofd Development), Sonia Lomans en Bieneke Verwilligen

100.000ste bezoeker voor ‘wilde jaren’ van Jan Sluijters

De expositie Jan Sluijters. De wilde jaren die op dit moment te zien is in Het Noordbrabants Museum, mag nu al een succes worden genoemd. De expositie trekt dagelijks gemiddeld 1500 kunstliefhebbers die laaiend enthousiast zijn over het vroege werk van de in ’s-Hertogenbosch geboren kunstenaar. Donderdag 21 februari, werd de 100.000ste bezoeker begroet.

Met een groot boeket dat doet denken aan de bonte bloemstillevens van Jan Sluijters, stond directeur Charles de Mooij de 100.000ste bezoeker op te wachten. De gelukkige bezoeker bleek Sonia Lomans, die samen met Bieneke Verwilligen vanuit Arnhem naar ‘s-Hertogenbosch was gereisd om de expositie te bezichtigen. Naast bloemen ontvingen zij ook de Sluijterscatalogus, een jaarkaart voor het museum én een speciale uitnodiging voor de grote internationale expositie Van Goghs Intimi. Vrienden, familie, modellen die vanaf dit najaar in Het Noordbrabants Museum te zien is.

Kleurrijk en experimenteel
De tentoonstelling Jan Sluijters. De wilde jaren is de eerste expositie die aandacht besteedt aan het vroege werk van Jan Sluijters (1881-1957). De expositie laat zien hoe Sluijters zich onder invloed van de nationale én internationale moderne kunst ontwikkelde tot een toonaangevend modernist. Het Noordbrabants Museum toont naast een groot aantal schilderijen en tekeningen van Sluijters ook kunstwerken van inspiratiebronnen en gelijkgestemden als Kees van Dongen, Robert Delaunay, Georges Braque, Piet Mondriaan en Leo Gestel. Daarmee plaatst het museum zijn vroege werk in de context van de nationale en internationale moderne kunst. Het levert een prachtige tentoonstelling op, waarbij de kleuren van de museumwanden lijken te spetteren. De expositie Jan Sluijters. De wilde jaren is nog te zien tot en met 7 april a.s.

Uit de stal van Bosch
Naast de tentoonstelling over Jan Sluijters toont het museum ook de expositie Uit de stal van Bosch. Jheronimus Bosch en de Aanbidding der Koningen. Hoogtepunt van deze expositie is het door Jheronimus Bosch geschilderde werk ‘De Aanbidding der Koningen’ uit The Metropolitan Museum of Art in New York. De expositie Uit de stal van Bosch is nog te zien tot 10 maart a.s. Daarna keert het topstuk van Bosch weer terug naar de Verenigde Staten.

Kijk ook bij

Cultureel drieluik ‘Reizen’ in MUBO op 6 april

Op donderdagmiddag 6 april van 14.00 tot 16.30 uur staat in Museum Boxtel een bijzondere …