Bron: Meesters Multi Media

Gewonde mountainbiker Drunense Duinen

Een mountainbiker is zondag zwaar gewond geraakt na een val op een van de mountainbikepaden in het nationaal park de Loonse en Drunense Duinen.

Rond de klok van 12.00 uur kregen de brandweer en ambulancedienst de melding van de gewonde mountainbiker. De man uit Vught kwam door onbekende oorzaak ten val. De mountainbiker heeft door de val zwaar letsel aan zijn been/heup opgelopen.

De brandweer van Drunen was als eerste ter plaatse en vond de gewonde mountainbiker na een korte zoekactie op een van de mountainbikeroutes in de buurt van de Rustende Jager in Biezenmortel. Nadat de brandweer het personeel van de ambulancedienst met de jeep ter plaatse had gebracht, kon het slachtoffer gestabiliseerd worden, waarna het slachtoffer op de brancard in de brandweerjeep naar de verharde weg werd vervoerd. Daar werd de man vanuit de brandweerjeep in de ambulance gelegd, waarna het slachtoffer werd overgebracht naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch.

De brandweer van Drunen moet geregeld in actie komen voor meldingen in het nationaal park de Loonse en Drunense Duinen, dit doordat de ambulance niet in het duingebied kan komen.

Kijk ook bij

ANWB AutoMaatje Vught viert 3e verjaardag

Zaterdag 20 april 2021 is AutoMaatje Vught officieel van start gegaan in de gemeente Vught, …