Woningbouw voor senioren in Vught

In Het Klaverblad van 29 september las ik een ingezonden brief over het besluit van de gemeente een Lidl XXL te laten vestigen op een plek waar woningbouw (voor senioren) beter had gepast. Ja dat is toch ongelofelijk gezien de huidige leegstand van winkelruimtes en wat er nog extra gepland is. Ik verbaas me erover dat er met de huidige kennis en mogelijkheden van het vergaren van informatie, nog steeds ‘oude’ besluiten genomen worden. Het deed mij denken aan mijn jarenlange zoektocht naar een stukje grond om een patiowoning of bungalow te kunnen bouwen, alleen of met anderen. Een levensloopbestendig huis, zodat we langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Mijn familie woont al generaties in Vught en ik inmiddels ook alweer bijna 70 jaar. Bijna alle locaties gingen en gaan naar projectontwikkelaars. Wat er in de laatste jaren is gebouwd, wordt nu vooral bewoond door niet-Vughtenaren en veel huizen hebben al een tweede of derde bewoner.
Wat kwam langs: De Koepel, stukken grond van rond de 1000 meter, ik dacht aan twee patio’s, maar splitsen mocht niet, Irenelaan La Couronne daar kwamen stadsvilla’s met meerdere badkamers, Postweg dure patiowoningen tussen dure starterswoningen, sorry, tussen trampolines is niet onze keuze en De Braacken met dure kavels en luxe villa’s.
Ons huidige huis zouden we graag bij leven willen doorgeven aan de volgende generatie, maar dan moeten we die kans wel krijgen. Beste Vughtse politiek, we weten zeker, als jullie iets aanbieden en mogelijk maken, we alleen of samen met gelijkgestemden een uniek plan kunnen ontwikkelen.

Frans Winkens

Kijk ook bij

Stemmen voor een Groen en Sociaal Nederland

Over precies één week gaan we stemmen voor een nieuwe Tweede Kamer. En het beloven …