Wie betaalt de rekening?

Op Landgoed Beukenhorst ligt nu een robuuste dijk die Vught – ook bij extreme toekomstige situaties – beschermt tegen hoogwater vanuit de Essche Stroom. Waterschap De Dommel heeft hierbij intensief samengewerkt met de gemeente en de eigenaar van het landgoed. Over de noodzaak van dergelijke projecten verschillen politieke partijen die meedoen met de waterschapsverkiezingen niet van mening. Ook is er grote eensgezindheid dat de manier waarop met water wordt omgegaan moet veranderen. Waar verhitte discussies vooral over gaan, is wie het gaat betalen.

Veel partijen willen de rekening bij ondernemers en bedrijven leggen. De stemverhouding in het nieuwe waterschapsbestuur bepaalt of dat gaat gebeuren of niet. Politieke partijen beseffen vaak onvoldoende dat juist buurtwinkels, horeca, lokale ondernemers en zzp’ers, maar ook maatschappelijke instellingen als kerken, bejaardencentra en scholen, het al moeilijk genoeg hebben door de energiecrisis. Bij verhoging van de waterschapsbelasting voor deze ‘bedrijven’, is de kans groot dat een aantal verdwijnt uit ons straatbeeld. Ongewenst!

Daarom is er bij de waterschapsverkiezingen van 15 maart wel degelijk iets te kiezen. De nieuwe partij Bedrijfsbelangen kiest voor het behoud van buurtwinkels en maatschappelijke instellingen. Zij mogen niet zwaarder belast worden. Kandidaten hebben ervaring in het MKB, het waterschap of zijn zelf ondernemer.

Nan Zevenhek, lijsttrekker Bedrijfsbelangen Waterschap De Dommel

Kijk ook bij

N65: Niet zeuren. Er moet wat gebeuren!

Hopelijk heeft u van een prettige vakantie genoten zonder bosbranden en 40+°C in de schaduw. …