Vol goede moed, de toekomst tegemoet

De afgelopen jaren waren niet makkelijk. De coronapandemie heeft een grote invloed gehad op ons doen en laten, op ons leven én op ons samenleven. Sportclubs moesten dicht, muziek- en theatervoorstellingen konden niet doorgaan, een avondje stappen met vrienden was niet langer mogelijk, op ziekenbezoek bij vrienden of familie was gedurende langere tijd niet toegestaan.

Slechts een paar voorbeelden van wat niet langer zo maar kon. Wij hebben er allemaal, de een meer dan de ander, last van gehad. En sinds begin dit jaar is er dan ook nog eens oorlog in Europa. Miljoenen Oekraïners hebben moeten vluchten uit eigen land, talloze onschuldige slachtoffers en gewonden zijn inmiddels gevallen, en er dreigt hongersnood in grote delen van de wereld.

De afgelopen jaren hebben ook laten zien dat ons vertrouwen in politiek en bestuur er fors op achteruit is gegaan. De toeslagenaffaire, de zogeheten zwarte lijst bij de Belastingdienst, de afhandeling van de schade van huizenbezitters in Groningen (of eigenlijk de niet-afhandeling), de langste kabinetsformatie ooit, zo maar een paar voorbeelden die duidelijk maken waardoor het vertrouwen zo stevig is afgenomen. En ondertussen heeft de polarisatie, het benadrukken van de verschillen in plaats van het overbruggen van de tegenstellingen, het vertrouwen van de politieke partijen in elkaar en dat van ons in de politiek ook nog eens stevig onderuitgehaald.

Je wordt er bijna pessimistisch van. Het ontneemt je, als je niet oppast, de hoop op betere tijden. Maar als je wat beter kijkt, dan is er heel veel wat je hoopt geeft. We zien hoop in de mensen die klaarstaan voor anderen, bij ziekte, eenzaamheid en nood. In de hulp aan mensen die op drift zijn geraakt door oorlog en geweld, we zien het in de vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de ander, we zien het in de vele bestuurders van sportclubs en verenigingen die in hun vrije tijd zo hard werken voor hun clubleden. We zien samenwerking, we zien respect en begrip voor elkaars standpunt, we zien bevlogenheid, en we zien de overtuiging dat het anders kan en moet. Kortom, het CDA heeft die hoop op betere tijden.

En we willen ons daarvoor inzetten. Want er is veel te doen, op allerlei gebied, in onze eigen gemeente. Of het nu gaat om bouwen van huizen, of om het terugbrengen van het vertrouwen in de politiek. En we willen dat samen met de ander doen, samen oplopend en in een prettige omgang. Betrokken en optimistisch, daar geloven wij in.

Het CDA wenst iedereen een fijne zomer toe.

Fractie CDA Vught

Kijk ook bij

Dank, medewerkers Afvalstoffendienst gemeente Vught

Graag spreek ik via deze weg mijn oprechte dank uit voor jullie snelle en doeltreffende …