Suggestie onjuist?

Terwijl in Vught-Centrum de treinen onder de grond verdwijnen en er een park verschijnt met bruggetjes, water en rondweg, verdrievoudigt het bovengrondse goederenvervoer door Vught-Noord. Vrijwel alle leefbaarheidsrisico’s en financiële lasten worden hier door de spoorbewoners zelf gedragen. De suggestie in Het Klaverblad van 5 juli dat heel Vught uiteindelijk mee profiteert van dit gigantische project is derhalve onjuist en ongepast. De Vughtse Regeling blijkt nu ook nog eens veel te eenzijdig opgezet en de meeste getroffen bewoners helemaal niet te helpen. Een kleine rectificatie uwerzijds zou voor al deze spoorbewoners verzachtend en op zijn plaats zijn.

Kijk ook bij

N65: Niet zeuren. Er moet wat gebeuren!

In een raadsdebat op 30 mei over kortetermijnmaatregelen (KTM) N65 is gebleken dat de raad, …

3 comments

  1. Een rectificatie zou inderdaad op zijn plaats zijn. Sterker nog: het zou goed zijn als het Klaverblad veel meer aandacht zou besteden aan de situatie in Vught Noord. Mede dankzij de steun van de bewoners van Vught Noord heeft Gemeente Vught het geld binnengehaald voor de gedroomde verdiepte ligging die het centrum een mooier aanzien zal geven. Vught Noord dreigt nu het kind van de rekening te worden met een tsunami van bovengronds goederenvervoer met gigantische implicaties voor de leefbaarheid en veiligheid. En er is werkelijk helemaal NIETS geregeld voor deze bewoners. Ze hebben de gevolgen maar zelf te dragen. Dus meeprofiteren? In de verste verte niet.

  2. HELEMAAL MEE EENS! Dit is de inhoud van een telefoontje dat ik een week geleden heb gevoerd met mevrouw Poppeliers van Het Klaverblad!
    Het Klaverblad heeft, afgaande op de berichtgeving, geen idee van wat er speelt in Vught Noord.

  3. Na één maand hebben de spoorbewoners nog steeds geen rectificatie gezien; Stop deze propaganda, kom uit je schulp, ivoren toren of stuur een briefje. Dank je

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *