Raadsels

De laatste uitgaven van Het Klaverblad staan vol raadsels over beslissingen van ‘onze’ gemeenteraad. Men krijgt de indruk dat onze wethouders hebben gesolliciteerd bij Rijkswaterstaat en met onze belastingcenten staan te solliciteren als binnenkomertje. De nadruk ligt nu weer even op de N65 en heft de wethouder het champagneglas op de bereikte resultaten. Eigenaren van het in ‘t Groene Woud en de gedupeerden aan de geplande ventweg hebben het nakijken en staan met lege handen.

Ook bij het spoor is het nog lang geen gelopen race gezien de reportage van het tv-programma de Monitor over trillingen. Ook in de woningsector is iets fundamenteels mis in onze gemeente. Onder aanvoering van ‘bouwheer’ Pennings wordt het ene na de andere kavel gegund aan projectontwikkelaars en keukenmagnaten als meestbiedende. Henk Key en zijn coöperatie worden verwezen naar achterkant van een sporthal en andere oude inbreilocaties. Onze ouderen mogen daar voor veel geld een huisje bouwen. Laat dit niet gebeuren! In de uitgave van deze week blijkt dat de gemeente een intentieovereenkomst heeft gesloten met Reinier van Arkel. Hierin wordt o.a. gesproken over experimentele woningbouw zoals Tiny Houses etc. voor ouderen.

Laat Key hierin gaan deelnemen met zijn leden. Voordat je het weet is Pennings ze weer vóór met de meest biedende ontwikkelaars in zijn kielzog. Ruimte te over daar op Voorburg met wellicht ook een crematorium voor de laatste gang uit ons ‘Tiny House’ naar een strooiveld bij de paters.

Hans Paymans

Kijk ook bij

Sterker met Elkaar

Op donderdag 6 juni vinden de verkiezingen plaats voor het Europese Parlement. Ook nu gaan …