Paddentrek of paddenslagveld?

Na het inlopen van het Elzenburgpad voorbij de splitsing met de Hoevensestraat, staat de afschuw op het gezicht van menig wandelaar. Een waar slagveld is aangericht onder de overstekende padden, van de ene kant van het bospad naar de andere kant.
Deze sluiproute van en naar de Hoevensestraat richting Bergshuizenseweg naar de sportvelden en hondentrainingen, wordt veelvuldig gebruikt door automobilisten die geen oog hebben voor deze overstekende diertjes. Je hoeft het ‘kerkhof’ maar te volgen om te zien dat dít dé oorzaak is van de massale sterfte. Verderop het bos in richting de Esschebaan en vanaf de Vijverbosweg, het Elzenburgpad in tot aan de aansluiting met de Hoevensestraat geen problemen met doodgereden padden. Dáár wordt niet zo massaal met de auto gereden. Is het veel gevraagd om deze route enkel te fietsen of om te rijden met de auto over de verharde weg, zeker in deze periode van paddentrek?
Misschien is tijdelijk (liever altijd) afsluiten voor gemotoriseerd verkeer een optie? Of een bord met een waarschuwing voor deze paddentrek? Dit past niet in een gemeente die trots is op haar natuur!

Henny Martens

Kijk ook bij

N65: Niet zeuren. Er moet wat gebeuren!

In een raadsdebat op 30 mei over kortetermijnmaatregelen (KTM) N65 is gebleken dat de raad, …