Laten we álle ‘Goudzoekers’ gewoon omarmen!

Vanuit mijn werk als coördinator bij de vrijwilligersorganisatie Humanitas in Den Bosch hoor ik aan de keukentafel regelmatig de verhalen van mensen die hun moederland zijn ontvlucht. Ik zie het verdriet, de pijn en de impact op het gezicht. Ik hoor de verhalen en tegelijkertijd zie ik de mens met al zijn talenten en kwaliteiten. Het is een stap, die iemand niet ‘zomaar’ neemt.
Al heel vaak stoorde het me dat deze mensen in de media of in de politiek weggezet worden als ‘Goudzoekers’. Je huis en haard en vooral je familie verlaten doe je echt niet ‘zomaar’.
Toen Sifan Hassan onlangs het zo verdiende Goud won, werd ze door heel Nederland omarmd en geprezen én terecht! Dit gun ik ook andere mensen, die met hun kwaliteiten en talenten Nederland binnenstappen onder vaak heel moeilijke omstandigheden.

Binnen de diverse thema’s van Humanitas Den Bosch ondersteunen vrijwilligers o.a. bij de integratie in Nederland. Gewoon, belangeloos van mens tot mens. Iedereen telt en we maken geen onderscheid tussen mensen op grond van achtergrond, religie of sekse. Mensen worden omarmd en op waarde geschat, ieder op hun eigen unieke manier. Ze zijn namelijk zélf Goud waard!

Ilse van Berkel
Coördinator vrijwilligerswerk Humanitas Den Bosch

Kijk ook bij

N65: Niet zeuren. Er moet wat gebeuren!

In een raadsdebat op 30 mei over kortetermijnmaatregelen (KTM) N65 is gebleken dat de raad, …