In ’t Groene Woud’ is geschiedenis

Veel oudere mensen kennen het nog van vroeger, het kleine oude cafeetje ‘Mieke van het Groene Woud’, bijna óp de rijksweg met nog zand op de vloer. Het maakte plaats voor de nieuwbouw in 1978. Modern, met veel meer ruimte en een groot parkeerterrein. Door het voortdurend groeiende aantal gasten en de steeds drukker wordende N65 werd de zaak een paar keer flink uitgebreid en in 2006 werd op grootse wijze het 100-jarig bestaan gevierd. Het Groene Woud is in de loop van die jaren een begrip geworden in Vught en de heel verre omgeving. Heel veel mensen voelden zich er thuis en zijn al decennialang erg trouwe en regelmatige bezoekers. Velen zijn vrienden geworden. We hebben in een fijne tijd deze mooie zaak op mogen bouwen.

Met het verstrijken van die tijd kwamen, zoals in heel de maatschappij, ook de veranderingen. Andere eetculturen kwamen sterk in opmars, maar wij hielden vast aan ons traditionele Bourgondische concept. Toen bijna twee jaar geleden corona de hele wereld overviel en een enorme impact had, werd de horeca onevenredig hard getroffen. Door het ontbreken van opvolging, de onvoorspelbare coronapandemie en de plannen voor het aanpassen van de N65, werd de toekomst van het Groene Woud steeds meer onzeker. Ook het ouder worden van onze trouwe personele bezetting ging meespelen.

Gelukkig kwam op het goede moment de kans op het pad voor mijn broer Ton om ons levenswerk, waar dag en nacht met heel veel plezier voor is gezwoegd, over te doen aan een enthousiast jong bedrijf met voldoende mogelijkheden om iets moois op deze plaats voort te zetten. Met pijn in het hart, maar gezien alle omstandigheden een heel goede beslissing. Maar we mogen dankbaar terugkijken op bijna 44 hele mooie jaren Groene Woud met altijd een heel fijn en uiterst gemotiveerd team van medewerkers en een grote geweldige klantenkring. Helaas is het door de nare corona niet mogelijk om de mensen uit te nodigen en persoonlijk te bedanken voor het vertrouwen, de warmte en ontzettend vele vriendschappen die we al die jaren mochten ontvangen.

Daarom via deze weg iedereen enorm BEDANKT! We gaan het verschrikkelijk missen!

Herman Pijnenburg

N.v.d.r.
In ’t Groene Woud wordt de komende maanden verbouwd en daarna heropend als vestiging van het bekende biefstukrestaurant ‘Loetje’, onderdeel van Restaurant Company Europe, een bedrijf dat behoort tot het portfolio van private equity investeerder Waterland.

Kijk ook bij

N65: Niet zeuren. Er moet wat gebeuren!

Eindelijk bericht van de Task Force N65. De uitkomst blijkt een tactische manoeuvre te zijn …