Het blijft gevaarlijk voor fietsers op Esscheweg

Ingezonden brief

“Op de Esscheweg tussen de Kempkenshoeve en de ovonde is een tweerichtingenfietspad aan de kant van de Hoeven. Als je komende vanaf de rotonde Esscheweg-Wolfskamerweg-Vijverbosweg op deze rotonde staat en de Vijverbosweg wilt oprijden, vooral in de ochtend tussen 07.45 en 08.30 uur, is het heel druk met het woon-werkverkeer en de schoolgaande jeugd. Op dit punt gebeuren regelmatig ongelukken, vooral met (schoolgaande) fietsers, en dagelijks bijna-ongelukken. Uit één gezin zijn al twee kinderen op dit punt aangereden.
Je hebt er een heel slecht overzicht, doordat er fietsers en fietsers met een hulpmotor tegen elkaar in rijden en als deze gaan inhalen, moeten tegenliggers uitwijken, wat de situatie er ook niet veiliger op maakt. Maar ook komt er fietsverkeer van de Vijverbosweg, Wolfskamerweg en uit de wijk via De Bogerd. Ook is het niet praktisch dat het zebrapad zo dicht tegen het fietspad aanligt, want als je denkt ‘ik kan erdoor’, steekt er iemand over. En doordat hier geen ruimte tussen is, kan je ook deze horde niet in twee delen nemen.
In mijn visie, en hierin sta ik niet alleen, moet het fietspad gewoon weer naar de rechterkant van de weg en verder de rotondes, zodat je er met de auto tussen kan. Ook doordat het voetpad tussen de Brouwerijstraat en de Leeuwerikstraat is komen te vervallen, lopen op dit gedeelte voetgangers op dit stuk fietspad, voor wie moet worden uitgeweken. Dit is een 30km-zone, richt dit dan zo in en maak van die ovonde een normale rotonde, dan kunnen automobilisten het fietsverkeer ook beter zien aankomen, en doe ook eens iets aan de handhaving in de 30km-zones.

Wil van der Lee

Kijk ook bij

Dank, medewerkers Afvalstoffendienst gemeente Vught

Graag spreek ik via deze weg mijn oprechte dank uit voor jullie snelle en doeltreffende …