‘Het blauw en geel zit ons in het bloed’

Beste Dommelbaorzedurpers,

Woensdag 24 mei is er een bijeenkomst voor iedereen die carnaval in Dommelbaorzedurp een warm hart toedraagt. Deze openbare bijeenkomst is bij hotel Van der Valk, Bosscheweg 2 in Vught, inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Onderwerp is te onderzoeken hoe de toekomst van carnaval in Dommelbaorzedurp eruit zou moeten gaan zien en of er vrijwilligers opstaan om een (bestuurs)functie bij de vereniging Dommelbaorzedurp in te vullen. De vereniging Dommelbaorzedurp is al geruime tijd zwaar onderbezet. Er zijn geen vrijwilligers te vinden voor de bestuursfuncties en commissies, wat mogelijk het einde van het traditionele volksfeest in Dommelbaorzedurp betekent

De vier Vughtse vrienden Janus Verdonk, Piet Beks, Jo van Keulen en Harrie van Nuenen, de oprichters van carnaval in Vught (1954), hadden niet kunnen bedenken dat carnaval in Dommelbaorzedurp 70 jaar later voor een afgrond zou komen te staan en dat de carnavalscultuur in Vught verloren lijkt te gaan. Als dit gaat gebeuren blijven alleen de herinneringen over van al die mooie carnavalsjaren in ons Dommelbaorzedurp. Iedere carnavalsvierder heeft zijn eigen herinneringen van het carnavalsfeest. Carnaval is genieten, het dagelijkse leven wordt even opzijgeschoven om te ontspannen, even een ander mens te zijn in de omgekeerde wereld van het carnaval.

Wij, Durpspensionaorissen van Dommelbaorzedurp, zouden het zeer betreuren als carnaval in Vught zou gaan verdwijnen. Door de jaren heen is carnaval in Vught uitgegroeid tot een mooi cultureel erfgoed, een evenement dat wij allemaal moeten blijven koesteren. Een van onze taken in het carnaval van Dommelbaorzedurp is de organisatie advies geven over hoe samen het carnaval een kloppend hart te geven. Carnaval organiseren en bestuurlijke taken voor de vereniging zijn twee verschillende onderwerpen die best wel veel inzet van de vrijwilligers vereisen. Deze twee onderwerpen dienen opengebroken te worden om carnaval in Dommelbaorzedurp voor de toekomst weer aantrekkelijk te maken. Wij zijn te allen tijde bereid om aan het nieuwe bestuur een passend advies te geven en te brainstormen over hoe de nieuwe organisatie, het carnaval in Dommelbaorzedurp eruit zou moeten gaan zien. Wij hopen dat veel mensen aan de oproep gevolg zullen geven om bij de openbare bijeenkomst mee te denken over de cultuur, het carnaval in ons Dommelbaorzedurp (Vught). Wij hopen ook dat er vrijwilligers zullen opstaan om een nieuw bestuur te vormen voor de vereniging Dommelbaorzedurp. Dommelbaorzedurpers, laat carnaval in ons Dommelbaorzedurp niet verloren gaan en blaas de cultuur van het carnaval in ons Dommelbaorzedurp weer nieuw leven in.

Met carnavaleske groet,
Tiny Nabbe en Wim de Kroon
Durpspensionaorissen van de vereniging Dommelbaorzedurp

Kijk ook bij

N65: Niet zeuren. Er moet wat gebeuren!

De N65 wordt een opera in drie bedrijven. Eerste bedrijf, de ‘ouverture’, is net afgelopen …