Feestdag(en)?

Allereerst de beste wensen voor iedereen, velen zullen het dit jaar nodig hebben, gezien de vele crisissen in het land! Hopelijk heeft u genoten van de jaarwisseling. Wat mij het meest is bijgebleven en heeft verontrust, was de ongekende hoeveelheid vuurwerk en de gewelddadige explosieve kracht op oudejaarsdag. Natuurlijk waren het vooral jeugdigen, maar er zat totaal geen rem op. Ondanks de kerstboodschap van onze burgemeester en in de media, om geen vuurwerk af te steken, laat staan de illegale zware ‘bommen’. Hier in Vught zijn meerdere vuilnisbakken totaal opgeblazen. Ik vond het niet de sfeer van een feestdag hebben, meer een antisociale dag.

Ik vraag mij af hoe onze gezagsdragers en ook onze burgemeester, het hebben ondergaan. Was het maar een voorvalletje, of heeft het ook iemand verontrust? Leert hier iemand van? Wat zegt het over de toestand van de jeugd, hun ouders, Nederland?

Oudejaarsdag was, lijkt mij, zoals Nederland ervoor staat. Meer, meer, meer en ik heb een hardere knal dan jij. Decadent heet dat, we hebben zoveel, maar we zijn in verval. Ondanks al onze glimmende auto’s en ongeremd consumentisme leven wij in een land vol met crisissen en het allerergste, we zijn letterlijk onze voedingsbodem aan het verkrachten. Nederland is de op één na grootste exporteur van vlees in de wereld! Na Amerika? Daarom is Nederland ook kampioen in afname van biodiversiteit. Persoonlijk hoop ik te vertrekken naar een hutje op de hei, nou ja, meer een huisje ergens waar de natuur nog echt en uitbundig aanwezig is. Hopelijk worden velen dit jaar echt wakker.

E. Pieters, Vught

Kijk ook bij

Stemmen voor een Groen en Sociaal Nederland

Over precies één week gaan we stemmen voor een nieuwe Tweede Kamer. En het beloven …