Discriminatie van een oldtimer

Op woensdag 12-05-2021, omstreeks 16.00 uur, kregen wij een stopteken van de politie op de Vijverbosweg locatie parkeerhaven plattegrond gemeente Vught. Ter plaatse aanwezig twee agentes en een agent. De doelstelling: rijbewijs- en kentekencontrole en eventuele gebreken aan de auto. De auto, een Toyota Corolla, bouwjaar april 1991, een oldtimer in een goede staat van onderhoud, net als ik als bestuurder van 73 jaar.

Allereerst werd ik staande gehouden op een veel te smalle parkeerhaven om een goede controle uit te voeren. Rijkelijk laat werd door de agente een stopteken gegeven. Zonder mondkapje en binnen de norm van anderhalve meter sprak zij mij aan en vroeg om mijn rijbewijs en kentekenbewijs. Papieren up-to-date in orde. Bij controle van de verlichting bleek links achter een defect remlicht. Er zijn in de auto geen waarschuwingslampjes die aangeven dat er een defecte lamp is. Daarom is er in de auto een complete set reservelampen aanwezig om eventueel, ter plaatse, een reparatie te verrichten. Set complete reservelampen aan de agent getoond. Ook deze agent droeg geen mondkapje en nam niet de anderhalve meter in acht.

Vroeger hielp een agent je om het lampje te vervangen. Een reparatie van niets. Nu werd er een bekeuring uitgeschreven van 60 euro. De politie heeft een voorbeeldfunctie en dient zich als eerste aan de coronamaatregelen te houden. Als men een verkeerscontrole uitvoert, dient men, naar mijn mening, ten minste op de hoogte te zijn van enige technische kennis van voertuigen.
Niets van dit alles. Je kunt toch niet verwachten dat je met deze oldtimer van parkeerplaats naar parkeerplaats moet rijden om te controleren of je verlichting in orde is.

Eindconclusie: laks en publiekonvriendelijk gedrag waardoor je het vertrouwen in een dienstbare en fatsoenlijke politie verliest.

Met vriendelijke groet,
Martin van den Bosch

Kijk ook bij

Dank, medewerkers Afvalstoffendienst gemeente Vught

Graag spreek ik via deze weg mijn oprechte dank uit voor jullie snelle en doeltreffende …