De jacht is geopend!

“De Werkgroep Jagersboschlaan (JB-laan) houdt op 2 november een stille tocht. Stil, omdat de gemeente Vught haar bewoners monddood maakt. De werkgroep opent daarom de jacht op inspraak en participatie. Op vele dossiers gaat de inspraak in Vught mis. Ook na het besluit om de Jagersboschlaan te verharden en open te stellen voor alle verkeer, weigert het college opnieuw om te luisteren naar redelijke argumenten. Zelfs heel goede alternatieven worden volledig genegeerd. Vanaf het begin heeft de SP zich achter het standpunt van de inwoners geschaard en het college gevraagd om de noodzaak van de openstelling voor alle verkeer aan te tonen. Dat bewijs blijft uit. Inmiddels hebben D66 en het CDA zich daarom eveneens achter het protest geschaard. Overigens kan de petitie die het college oproept de Jagersboschlaan met rust te laten nog steeds worden ondertekend: https://petities.nl/petitions/wij-willen-die-vent-weg?locale=nl

Het verhaal van de Jagersboslaan staat helaas niet op zich. De gemeente Vught reageert steeds op dezelfde manier en wuift bij plannen alle inbreng van inwoners weg. Het college luistert op geen enkele wijze naar de inbreng. Dat gebeurde bij het Centrumplan Oost en nu ook -West. Bij de plannen met de N65, de gevolgen daarvan voor de Helvoirtseweg, de Van Voorst tot Voorststraat, de Olmenlaan en de Heikantstraat. Bij de bouw van de beweegzaal, de communicatie richting omwonenden bij de bebouwing van het manegeterrein in Vught-Zuid, de beukeboom op het Maurickplein enz. enz. Op al deze dossiers mislukt de inspraak. Pas als inwoners de rechter inschakelen wordt er serieus geluisterd. Zover moet de gemeente het helemaal niet willen laten komen. Het is volstrekt logisch dat inwoners als volwaardige gesprekspartners de plannen willen bespreken. En niet keer op keer worden misleid. Omdat de gemeente haar bewoners kennelijk niet serieus wenst te nemen, is er dus actie nodig. Wij willen meepraten als er plannen zijn voor ons dorp, groot én klein. Wij willen geen vooraf vastgestelde projecten, maar echt overleg! Geen monoloog, maar een dialoog!

Daarom vraagt de Werkgroep JB-laan iedereen die zich in Vught niet gehoord voelt: kom zaterdag 2 november naar de manifestatie op de Jagersboschlaan! Om 14.00 uur verzamelen we op het terrein van Kinderopvang Mowgli (Hoek Vijverbosweg/Jagersboschlaan). Tijdens het verzamelen kun je, als je dat wilt, alvast opwarmen met ‘Natuurlijk Sportief’. De organisatie ‘Natuurlijk Sportief’ maakt van sporten weer gewoon lekker buitenspelen en dat voor jong én oud! Om 15.00 uur starten we met de stille protesttocht die ongeveer een uur duurt. Doe je mee? Laat weten dat je niet langer accepteert dat het college zich doof houdt! Hoe meer mensen meelopen, hoe luider onze boodschap is. Loop mee met onze stille tocht en laat weten dat inspraak nooit zinloos mag zijn!”

Werkgroep Jagersboschlaan

Kijk ook bij

N65: Niet zeuren. Er moet wat gebeuren!

In een raadsdebat op 30 mei over kortetermijnmaatregelen (KTM) N65 is gebleken dat de raad, …