Brief: Parkeerellende

“Al langere tijd worden wij geplaagd door een enorm parkeerplaatsentekort in de Peperstraat te Vught. Men parkeert zijn of haar auto de hele dag op deze plaatsen, met als gevolg dat bewoners er geen plaats meer hebben. Nu wil het geval dat er door langdurige werkzaamheden nog minder plaatsen zijn dan voorheen. Ik heb hierover met de gemeente gebeld en kreeg doodleuk te horen: helaas, je hebt geen recht op een tijdelijke vrijstelling voor de blauwe zone.

Deze ambtenaar wist ook precies hoe en waar wij wel kunnen parkeren na een dag werken. Of als je thuis komt ’s avonds laat. Namelijk op de blauwe zone gaan staan! En dan ’s morgens gezellig om de 2 uur je kaart verschuiven? Hoe dan!! Wat een bezopen idee is dat. En op zaterdag ook, mijnheer de ambtenaar? Ik stel me deze situatie dan voor, dat wij moeten bedenken hoelang wij nog mogen staan en of wij wel of niet de wekker moet zetten om de blauwe kaart in onze auto te veranderen.

Zo … dit moest ik even kwijt na een uitermate vervelend telefoongesprek met een klassieke ambtenaar van de gemeente Vught die alles erg vervelend vond voor mij en alles heel goed begrijpt (ammehoela). Hij parkeert zijn bolide zeer waarschijnlijk vrij en droog in de JUMBO-kelder. Want een ambtenaar moet vooral dicht bij zijn bureaustoel kunnen staan. Het interesseert hem werkelijk geen bal of ik ergens last van heb en hij is zeker niet van plan om te helpen, zijn irritatie droop door de telefoon heen. 1 ding moet gezegd worden, deze ambtenaar bevestigt mijn beeld dat ik van hen heb weer met 100%.

TOT SLOT
Schaf die zinloze blauwe zones af. Het zijn louter melkkoeien en dienen nergens voor. Vught is van de bewoners en niet van een stelletje postduiven die het dorp onleefbaar en onbewoonbaar maken.”

Yvonne Massen

Kijk ook bij

Dank, medewerkers Afvalstoffendienst gemeente Vught

Graag spreek ik via deze weg mijn oprechte dank uit voor jullie snelle en doeltreffende …