Als je maar lang genoeg beukt, valt hij wel om!

Het pinksterweekend is weer voorbij en ik hoop dat iedereen net zo genoten heeft als ik. Afgelopen donderdag was er weer zo’n raadsvergadering in Vught waarin niemand naar elkaar luisterde en die vol zat met onwaarheden met als enige doel, elkaar te beschadigen.

Oud-wethouder Potters noemde het een zeer slechte vergadering zonder daarin te vernoemen dat hij en D66 de grootste veroorzakers waren en samen met SP en CDA diverse malen de vergadering heeft laten schorsen omdat hun meningen bijgesteld moesten worden over onderwerpen. Vooraf aan een raadsvergadering zijn er altijd 2 commissievergaderingen waarin alle raadsleden hun meningen kunnen verkondigen, die ze naar ik aanneem, met de achterban en fractie hebben besproken en dan wordt er ook meestal kenbaar gemaakt of er een motie wordt ingediend of dat het gaat om ‘een hamerstuk’.

D66 heeft donderdag met en zonder anderen 6 van de 7 moties (geen een gehaald) ingediend en als deze opbouwend waren oké, maar ze waren meer om anderen te beschadigen en stemming te maken met onwaarheden zoals D66 onlangs beweerde dat er op De IJzeren Man de grootste waterglijbaan zou komen, zo stonden er nu beweringen in dat het overleg met Habitat vanuit gemeente was gestopt omdat er plotseling een andere ontwikkelaar in beeld zou zijn. Na enkele verwijten en vragen of deze info gestaafd kon worden reageerde Potters met: “Nou dan schrappen we die regel toch, maar het is wel gezegd en het staat wel op papier. Zo moest ook wethouder Pennings zich verantwoorden over het plan Schoonveld (Lunet 5) dat volgens D66 niet volgens de afspraken is verlopen. De wethouder legde de gang van zaken 3 maal uit, de burgemeester legde het uit en daarna legde wethouder van de Ven het nogmaals uit in zijn bewoordingen en de reactie van Potters is dan: “Nu hoor ik wéér een ander verhaal.” En omdat de oppositie het niet wilde begrijpen (luisteren) werd er wederom een motie van wantrouwen ingediend in een poging de wethouder te lozen.

Aan het eind van de vergadering, om 00.30 uur, komt er dan nog een motie ‘vreemd aan de orde van de dag’ over de beweegzaal bij De Springplank waarbij wethouder Van de Ven alle data opnoemde waarop er overleg was geweest met belanghebbenden en de omgeving, maar ook deze discussie leidde weer tot een motie van afkeuring richting wethouder Pennings.

Hennie Boselie

Kijk ook bij

N65: Niet zeuren. Er moet wat gebeuren!

Deze aflevering bewijst dat je met modellen alles kunt bewijzen en bewijst daarnaast een ernstige …