Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zesde editie van Appèl Galeries in het Werkwarenhuis 26 mei – 12 juni

26 mei 15:00

Opening op donderdag 26 mei (hemelvaartsdag) om 15.00 uur de 6e editie van Appèl Galeries. Tot en met 12 juni komen 7 galeries uit het Zuiden van het land opnieuw samen voor één grote presentatie in het Werkwarenhuis van Social Label aan de Tramkade in ’s-Hertogenbosch (om de hoek bij Willem Twee en Verkadefabriek).

Op de ruime 1e etage van deze oude veevoederfabriek tonen Jan van Hoof Galerie, Luycks Gallery, Galerie Nasty Alice, Galerie Wilms, Galerie Marzee, Contempo en Salon een bijzondere selectie van schilderijen, foto’s, sieraden en beelden van de door hen vertegenwoordigde kunstenaars.

De deelnemende kunstenaars zijn, o.a. Nicolas Dings, Frank Anderson, Hans Boer, Marianne van Heeswijk, Andrea Lehnert, Casper Verborg en Danielle van Broekhoven maar ook aankomend talent uit de Brabantse talenthub ‘Jump!’ zoals Guido van Amelsfoort, sieraden van Veronika Fabian en Tribal art.

Door de kunstwerken te plaatsen in deze ongebruikelijke locatie ontstaat er ruimte om het werk opnieuw te ervaren los van de esthetiek van de ‘witte doos’. Door de kunstenaar en de galeriehouder uit hun natuurlijke habitat te halen ontstaat er een open, uitnodigende en ongedwongen atmosfeer. Zonder de hectiek van een beurs is er alle gelegenheid om langduriger te kijken en meer het gesprek aan te gaan.

De presentatie gaat gepaard met een aantrekkelijk nevenprogramma van rondleidingen, kunstenaarsgesprekken en lezingen, met op 28 mei een lezing door Sanne Nies over het gebruik van krachtbeelden in Afrika, op 4 juni de voorstelling Stabij on Tour van Tjibbe Hooghiemstra en Douwe Kootstra en op 11 juni lichten Rob Regeer en Jenny Ymker hun werk toe, telkens om 15.00 uur.

Het Werkwarenhuis is de thuishaven en de winkel van Social Label, gecombineerd met restaurant/café/club ‘Van Aken’.
Social Label staat voor kwalitatief hoogwaardig design van ontwerpers als Piet Hein Eek, Kiki van Eijk, Marc Mulders, Borre Akkersdijk en Joost van Bleiswijk, toegespitst op gespecialiseerde werkplaatsen voor makers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het eetcafé en terras van Van Aken completeren deze aangename en ongedwongen plek.

Eerdere succesvolle edities van Appèl Galeries waren ‘APPÈL in de KAZERNE’ in maart/april 2017 en ‘APPÈL SOLO’ in oktober 2017, in de kamers van de oude marechausseekazerne van Eindhoven, in juni 2018 in het Dröge-pand naast het Textielmuseum in Tilburg en in 2019 en 2020 in het Werkwarenhuis in ’s-Hertogenbosch.

Appèl Galeries is gratis toegankelijk.

Gegevens

Datum:
26 mei
Tijd:
15:00
Evenement Categorie:

Locatie

Tramkade
Tramkade 29
's-Hertogenbosch, 5211 VB
+ Google Maps