Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandeling voor het water en de aarde, langs de Dommel

17 oktober 2019 09:00 - 16:00

Donderdag 17 oktober 9-16 uur
Start: Den Bosch, hoek Oliemolensingel – brug bij de Brede Haven
Einde: Boxtel, Waterschapshuis de Dommel

Kunnen we onze (en andermans) (klein)kinderen nog vertellen dat het een groot voorrecht is om op onze mooie aarde te mogen wonen; dat ons het geluk te beurt is gevallen een aardling te zijn? Daarom gaan wij 17 oktober op pad! Om te genieten van het mooie landschap dat doorsneden wordt door de Dommel. We wandelen zo veel mogelijk langs het water van die prachtige beek die nog steeds het vermogen heeft schoonheid en geluk te brengen. We hopen dat we met deze wandeling bijdragen aan een beweging die al in gang is gezet: een roep voor het behoud van de (kwetsbare) schoonheid van onze aarde en het besef van de noodzaak om te handelen.

De route is ongeveer 22 kilometer. We vertrekken in de ochtend om 09.00 uur vanuit Den Bosch bij het punt waar de Dommel in de Dieze overgaat. Rond 16 uur worden we ontvangen op het Waterschapshuis van Waterschap de Dommel in Boxtel. Hierna gaat ieder haar of zijn weg. U kunt bijvoorbeeld doorwandelen naar het station in Boxtel en van daaruit terugreizen naar Den Bosch (ca. 2 km, 30 min.).

Halverwege de wandeling passeren we het centrum van Sint-Michielsgestel. Daar vinden we vast een goede gelegenheid om met alle wandelaars samen te lunchen in een van de horecagelegenheden.

Gegevens

Datum:
17 oktober 2019
Tijd:
09:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
,