Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wandelexcursie door Hezelaar

19 september 10:00

Op zondag 19 september 2021 verzorgt SPPiLL een wandelexcursie door Hezelaar. Gastvrij Liempde-gids Peter Bressers neemt geïnteresseerden mee op excursie door een van de oudste gehuchten van Liempde. De excursie start om 10.00 uur bij Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde.

Hezelaar is een van de oude gehuchten waaruit Liempde is opgebouwd. De oudste vermelding dateert uit 1308. Liempde is een kransakkerdorp met boerderijen rond een akkercomplex, gegroepeerd langs kronkelige wegen die op de rand van het hogere landschap liggen. Hezelaar is een van de best bewaarde restanten daarvan. De overgang van de Hezelaarse Akker, een bolakkercomplex aan de oostkant van Liempde, naar het beekdal van de Groote Waterloop en het Hezelaarse Broek is op een aantal plaatsen nog duidelijk te zien. In 1422 bestond er een hoeve ten Hezelaer of Hezeler. De exacte locatie daarvan is niet bekend. Ook deze hoeve komt tijdens de excursie aan bod.

Aanvang excursie
De excursie start om 10.00 uur bij Den Liempdsen Herd, Barrierweg 4 te Liempde. Deelname kost vijf euro per persoon, wat voor vertrek voldaan kan worden in D’n Liempdsen Herd. Dit is inclusief een kopje koffie of thee na afloop bij bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd. Aanmelding vooraf via e-mailadres info@liempdsenherd.nl is noodzakelijk.

(Foto: Herscheweg/Hezelaar, foto Ruud van Nooijen)

Gegevens

Datum:
19 september
Tijd:
10:00
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd
Barrierweg 4
Liempde,
+ Google Maps