Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandelexcursie door boeiend – en loeiend – Liempds verleden

21 november 2021 10:00

Op zondag 21 november verzorgen gidsen van Gastvrij Liempde een wandelexcursie door het Liempdse buurtschap Looeind. Aan de hand van saillante verhalen, oude panden en namen nemen ze de wandelaars mee naar het dorpsleven van tweehonderd jaar geleden.

Hoe Looeind aan haar naam kwam en meer
Looeind was oorspronkelijk een groepje boerderijen waarvan de koeien ’s ochtends naar het buitengebied werden geleid om daar te grazen. De terugkeer ’s middags ging gepaard met hevig geloei, totdat het laatste vee weer thuis was op de laatste boerderij. Die plek noemden de boeren het ‘loei-eind’, wat verbasterde tot Looeind. Dit en andere boeiende inkijkjes geven de gidsen in het leven, werken en doen van de Liempdenaren in de 19e en 20e eeuw. SPPiLL belooft dat die terugblikken ook voor niet-Liempdenaren buitengewoon interessant zijn.

Aanvang excursie
De excursie start om 10.00 uur bij Den Liempdsen Herd, Barrierweg 4 te Liempde. Deelname kost vijf euro per persoon, wat voor vertrek voldaan kan worden in D’n Liempdsen Herd. Dit is inclusief een kopje koffie of thee na afloop bij bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd. In D’n Liempdsen Herd is het tonen van een geldige QR-code verplicht.

(Foto: Café Van der Velden, Beeldbank Liempde)

Gegevens

Datum:
21 november 2021
Tijd:
10:00
Evenement Categorieën:
, ,