Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vughtse fotograaf Wim van Passel exposeert in Natuurmuseum Brabant

4 september

Yellowstone de kunst van Moeder Natuur

Yellowstone aan de westkust van de Verenigde Staten is veel meer dan alléén een paar spuitende geisers. De waarlijke fascinatie van dit beroemde gebied ligt veel meer rondom die heetwater fonteinen. Op doeken van 200 x 200 cm toont Van Passel vanaf volgende week tot het einde van het jaar de abstracte schilderkunst van Moeder Natuur in Natuurmuseum Brabant.

Want Yellowstone is bijna 4x zo groot als Nederland en alle vulkanische en geothermische activiteiten schijnen – ondanks die ogenschijnlijke afstanden – zonder twijfel ondergronds met elkaar in verbinding te staan in de diepste diepte. Maar Yellowstone heeft nog meer te bieden: als je er– los van haar geothermische uniciteit – naar kijkt, zie je een ongekende schoonheid. Zowel de ongekende kleurenpracht als de buitensporige vormgeving van de aardkorst zouden menig abstract schilder of beeldhouwer jaloers kunnen maken. Dit is waarlijke de ultieme kunst van Moeder Aarde.

Menige dagen hebben Van Passel en zijn partner – op het eind van de ‘Indian Summer’ en tijdens de eerste sneeuwval – hier in stilte doorgebracht. Overvallen door de ongekende pracht en praal van natuur van de aardkorst en haar bewoners.

Want Yellowstone is niet ‘zomaar’ een natuurverschijnsel. Wim van Passel: “Yellowstone zet je ook aan het denken: dit alles, alles wat je hier ziet, komt met veel geweld, uit het binnenste van onze aardkloot. En wat hier uit dat binnenste tevoorschijn komt, heeft grote overeenkomst met de rest van die 130 miljoen zonnestelsels die we momenteel tellen. Wie denken wij dan dat we zijn …
Yellowstone is dus niet alleen maar ‘prachtig’, maar ook een onuitputtelijke inspiratiebron voor iedereen die wil weten wie hij werkelijk is en wat we hier tijdelijk uitspoken op deze alsmaar ronddraaiende, blauwe composthoop.”

Tickets
De abstracte schilderkunst van Moeder Natuur is vanaf volgende week tot het einde van het jaar te zien in Natuurmuseum Brabant, Spoorlaan 434, Tilburg. Geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk op de website van het museum voor het reserveren van tickets en een tijdslot.

Gegevens

Datum:
4 september