Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voorkom welvaartsziekten! Kookcursus ‘Bourgondisch Gezond’ richt zich op gezonde leefstijl

18 februari 2020 17:30 - 21:00

Op 18 februari start in de Kooktuin te Esch de kookcursus ‘Bourgondisch Gezond’. Deelnemers leren in vijf workshops hoe gezond eten bijdraagt aan het voorkomen van welvaartsziekten, zoals diabetes, een hart- of herseninfarct of een te hoog cholesterolgehalte.

Onder leiding van een gediplomeerde kok en een zorgprofessional koken de deelnemers heerlijke driegangenmaaltijden. Tegelijkertijd krijgen zij op een laagdrempelige wijze uitleg over het effect van voeding op hun gezondheid en het verminderen van de kans op welvaartsziekten. Voor meer informatie, contactgegevens en inschrijvingen gaat u naar www.dekooktuin.com.

Gezond, lekker en gemakkelijk toepasbaar
Wilt u weten hoe u gemakkelijk, een gezonde maaltijd maakt? Welke invloed suikers en zout op uw lijf hebben? Of hoe u de etiketten in de supermarkt moet lezen en zo gezonde keuzes kunt maken? Dan is deze cursus zeker interessant voor u.

De workshops vinden eens per twee weken plaats op dinsdagavond van 17.30 tot 21.00 uur. In een groep van maximaal 10 deelnemers kookt u onder begeleiding van gediplomeerd kok Catrien Kuijpers en een praktijkverpleegkundige Irma Kuijs een maaltijd die u daarna gezellig samen opeet. Tijdens de workshops maakt u gebruik van verse producten die vaak rechtstreeks uit de moestuin van Catrien komen. Daarnaast krijgt u op een laagdrempelige manier informatie en tips over gezond eten. Eind 2019 gaven Catrien en Irma een aantal workshops gericht op mensen met diabetes. Deelnemers waardeerden het informatieve karakter, de gezelligheid en de toepasbaarheid van de recepten en informatie in hun dagelijks leven.

Praktische informatie
Deelname aan de cursus (vijf workshops) inclusief maaltijd en educatie, kost 175 euro. Na afloop van elke workshop krijgt u de recepten mee. Meer informatie over de cursus Bourgondisch Gezond of deelname hieraan, vindt u via www.dekooktuin.com.

Gegevens

Datum:
18 februari 2020
Tijd:
17:30 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

de kooktuin
Hal 33
Esch, 5296 PZ
+ Google Maps