Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Vleugels in de Nacht

20 oktober 2017 19:30

Natuurwerkgroep Liempde wil iedereen op vrijdag 20 oktober 2017 laten kennismaken met vliegende diersoorten die in de nacht actief zijn. Vooral kinderen met hun (groot-)ouders zijn bijzonder welkom op deze avond in en rond café ‘t Groene Woud, Kasterensestraat 23 in Liempde. Iedereen is welkom tussen 19.30 uur en 21.30 uur.

Mensen zijn echt ingesteld op het daglicht. In het donker zien we nauwelijks een hand voor ogen en voelen we ons niet echt op ons gemak. Sommige diersoorten hebben zich juist toegelegd op het leven in het duister. Zodra de zon ondergaat, gaan zij op pad om hun voedsel te zoeken. Wanneer de zon weer verschijnt, beginnen zij aan hun rustperiode. Om zich in het donker voort te bewegen zijn hun zintuigen (gehoor, zicht, reuk) extra scherp. Uilen zien en horen in het donker elk muisje dat rondscharrelt. Vleermuizen maken gebruik van sonar (geluidsgolven) om hun prooien te lokaliseren. Nachtvlinders hebben juist lange, gevoelige antennes om geursporen op te pikken.

In de zaal van het café laten we met informatiestands zien hoe Uilen en Vleermuizen wonen en hoe wij ze daarbij helpen. In de loop van de avond gaan we (behoudens bij slecht weer) met een gids op pad om Vleermuizen te spotten en mogelijk een Uil te horen roepen. Langs het Duits Lijntje plaatst een lid van de Natuurwerkgroep een opstelling, waarmee Nachtvlinders gelokt worden. Dan kun je zelf zien hoe mooi en bijzonder die vlinders vaak zijn.

Nieuwsgierig naar het nachtelijke dierenleven? Kom dan naar ‘Vleugels in de Nacht’. Ook niet-leden zijn welkom en de toegang is gratis.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Datum:
20 oktober 2017
Tijd:
19:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Café In ‘t Groene Woud
Kasterensestraat 23
Liempde, 5298 NV
+ Google Maps