Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Vierde editie Geheugencafé Vught

17 april 19:30

Woensdag 17 april geeft Lisette Bossert in Huize Elisabeth, Elisabethstraat 2 in Vught een lezing met als thema ‘Eet Smakelijk’. De boodschap is:’Maak van eten en drinken een zinvolle en smakelijke bezigheid, juist voor mensen met dementie!’ De toegang is gratis.

Onze vroegste smaak- en geur-ervaringen zitten opgeslagen in ons langetermijngeheugen. Iedereen beschikt bewust of onbewust over vele eet-herinneringen. Ze komen vaak onverwacht voorbij, je vangt een geur op en in een fractie van een seconde buitel je vele jaren terug in de tijd. De lezing zal onderwerpen behandelen als smaakverandering, beweging in relatie tot eten en drinken, leervermogen, ondervoeding, presentatie van de maaltijd, structuren van eten, eten met je handen, geur, de kracht van verhalen, etc. Lisette Bossert is schrijfster van het boek ‘Toen was koken heel gewoon’. De volgende bijeenkomsten van het Geheugencafé Vught worden gehouden op: woensdag 15 mei in DePetrus met als onderwerp ‘Dementie en Muziek’ door Evelien Messcher en op woensdag 19 juni in Woonzorgcentrum Theresia. Het thema wordt later bekendgemaakt. Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur, inloop met koffie of thee v.a. 19.00 uur.

Aanmelden
Hoewel de toegang gratis is, wordt verzocht om aan te melden via geheugencafevught@gmail.com óf telefonisch bij ABZ: 073 6572000.

Met Seniorenbus naar het Geheugencafé
Senioren (55+) kunnen voor vervoer naar het Geheugencafé op de volgende manier gebruikmaken van de Seniorenbus: mensen die vervoerd willen worden melden dat uiterlijk op 12 april vóór 12.00 uur bij de Seniorenbus, telefoon 073-7113191 of sturen een e-mail naar: seniorenbusvught@gmail.com. Abonnees van de Seniorenbus betalen met één bonnetje per rit (dus twee voor heen én terug). Niet-abonnees en/of begeleiders van de abonnee betalen 1 euro per rit, in de bus af te rekenen met gepast geld.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Datum:
17 april
Tijd:
19:30

Locatie

Huize Elisabeth
Sint Elisabethstraat 2
Vught, 5261 VM
+ Google Maps
Telefoon:
073 658 3399
Website:
http://www.vughterstede.nl/