Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vereniging Bossche Opera zingt weer

31 oktober 2021 15:00 - 16:15

31 oktober om 15.00 uur kan de Vereniging Bossche Opera (VBO) na anderhalf jaar zwijgen weer een concert ten gehore brengen: Concerto Autunnale, Herfstconcert. Koornummers uit diverse bekende opera’s van Verdi, Rossini, Mozart en Wagner klinken dan in de Hervormde Kerk in de Kerkstraat 20, uit de kelen van de 45 koorzangers. De professionele sopraan Veerle Sanders zingt mee en levert een bijdrage in de vorm van twee solo-aria’s. Voor de begeleiding tekent de jonge pianiste Luisa Parejo, die eveneens twee solonummers voor haar rekening neemt. Het geheel staat onder leiding van Lex Bergink.

Op het programma staan o.a. vrolijke en feestelijke nummers zoals ‘Tu sei Bella’ uit Giovanna d’Arco van Verdi en ‘Belo si cerebri’ uit Semiramide van Rossini. Met het indrukwekkende ‘Gerusalem’ uit I Lombardi van Verdi opent het koor dit concert. Mozart is te horen in ‘Heil sei euch geweiten’, het danklied aan de goden, uit die Zauberflöte De sopranen en alten smachten achter hun spinnewiel naar hun geliefde die op zee is in ‘Spinning Chorus’ uit Der fliegende Höllander van Wagner. Tussendoor zingt Veerle o.a. de Habanera uit Carmen van Bizet. Uit Idomeneo, eveneens van Mozart, klinken Der Friede lebe en Steig herab waarin alles goedkomt en de goden wordt gevraagd het jonge bruidspaar te zegenen. Tot slot maakt het koor een uitstapje naar de musical met een potpourri van nummers uit West Side Story in ‘Bernstein on the Dommel’.

Wilt u meer weten over de Vereniging Bossche Opera neem dan een kijkje op www.bosscheopera.nl. Voor een kaartje à 15 euro kunt u e-mailen naar info@bosscheopera.nl.

Samenvattend
Datum: 31 oktober 2021
Plaats: Hervormde Kerk, Kerkstraat 20, ’s-Hertogenbosch
Aanvang: 15.00 uur
Duur: vijf kwartier, zonder pauze
Kaartjes à 15 euro via: info@bosscheopera.nl of bij aanvang aan de kassa. Kinderen tot 12 jaar gratis. QR-code of negatieve test verplicht.

Gegevens

Datum:
31 oktober 2021
Tijd:
15:00 - 16:15
Evenement Categorieën:
,