Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Theaterfestival Boulevard biedt opnieuw cursus Theater (mee)maken

21 november 2018 19:00 - 21:00

Na een succesvol eerste seizoen gaat op 21 november de tweede editie van de cursus Theater (mee)maken van start. Dit project van Theaterfestival Boulevard houdt het midden tussen een cursus theater en dans beleven en een try out mogelijkheid voor artiesten.

Bedoeld voor mensen die graag voorstellingen zien, maar geen ervaren kijkers zijn. In tien werksessies gaan zij op ontdekkingstocht met kunstenaars en medepubliek. Er zijn 10 plekken te vergeven. Mensen die willen deelnemen, sturen een mail met een korte motivatie coralie@festivalboulevard.nl.

Het mes snijdt aan twee kanten
Deelnemers aan Theater (mee)maken ontmoeten in tien avonden – die tot en met het festival in augustus plaatsvinden – de meest getalenteerde theater- en dansmakers van Boulevard. En maken kennis met het theater van nu, de artistieke zoektocht en de rol die het publiek speelt. Tegelijkertijd krijgen tien theater- of dansmakers dankzij de ontmoetingen meer voeding van en voeling met de bezoekers waar ze het voor doen!

De cursus is nadrukkelijk bedoeld voor de niet-kenner. Ervaring met toneelspel of dans is (juist) niet noodzakelijk. Wel van belang: open staan voor nieuwe ervaringen en de durf om een experiment aan te gaan, om zo regisseurs en choreografen te helpen in het repetitieproces.

Zonder publiek, zonder reacties op tussenstappen in het repetitieproces, is het voor makers vaak moeilijk om een voorstelling goed te maken. Deelnemers aan Theater (mee)maken zijn het perfecte publiek voor podiumkunstenaars die hun werk willen uittesten. Het gaat dan niet om echte try outs, maar juist om tussentijdse presentaties, om fragmenten. Het is steeds een andere regisseur of choreograaf die de avond leidt. Kijk hieronder voor de eerste namen. Voor de cursus Theater (mee)maken zijn maar tien plaatsen beschikbaar. Er zijn geen kosten aan verbonden; we vragen enkel of mensen alle avonden aanwezig willen zijn.

Deelnemen aan deze unieke leergang? Stuur een mail met een korte motivatie naar coralie@festivalboulevard.nl.

(We zijn NIET op zoek naar liefhebbers en vaste Boulevardgangers. Maar willen wel graag in contact komen met hun buurman, zus of collega die niet begrijpt waarom ze zoveel van theater en/of dans houden.)

De makers
We selecteren kunstenaars die op de een of andere manier betrokken zijn bij Boulevard. Zo hebben we tijdens de vorige cursus gewerkt met makers als Schippers&VanGucht, Wild Vlees en Schweigman&. Om een idee te krijgen van de inhoud van de cursus, bekijk je de aftermovie van de eerste editie Theater (mee)maken. Voor dit seizoen verwachten we weer net zulke interessante makers!

De cursus concreet
• De data van de cursus, altijd op de woensdagavond: 21 november (met Misha Goldberg), 19 december, 16 januari, 13 februari, 13 maart, 17 april, 15 mei,12 juni, 3 juli, 7 augustus (onder voorbehoud).
• Tijden: 19.00 – 21.00 uur (afwijkende tijd op wo 7 augustus).
• Na de eerste introductie-avond, is het de bedoeling dat cursisten iedere avond iemand meebrengen, een vriend of vriendin, collega, partner of kennis; steeds iemand anders.
• Regisseurs of choreografen nemen deelnemers mee in het maakproces van hun voorstelling in wording, leggen een (onderzoeks)vraag aan de groep voor, of beginnen meteen met een repetitie in de zaal.
• Het proces wordt door een deelnemende filmmaker vastgelegd.
• Tien deelnemers worden op basis van een mail met korte motivatie geselecteerd.
• Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden.

Na afloop van de cursus krijg cursisten een getuigschrift van deelname aan deze cursus en een vrijkaart voor een voorstelling die te zien is tijdens Theaterfestival Boulevard 2019.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Datum:
21 november 2018
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorie: