Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Tentoonstelling in Knillispoort op Open Monumentendag: Als het volluk aan de poort rammelt

9 september 2017 10:00 - 10 oktober 2017 17:00

De Moerputtenbrug, de Binnendieze, de historische Bossche binnenstad, de zo goed als ongeschonden Gement, het nog immer groene Bossche Broek en bijvoorbeeld het Museumkwartier, ze hebben één ding gemeen: ze zijn in hun huidige staat het resultaat van buitenparlementaire actie, ideevorming of maatschappelijk verzet. Had het aan de – gemeentelijke – overheid gelegen, dan was het anders afgelopen.

De tentoonstelling is samengesteld door Theo op ten Berg (ontwerper), Nico van den Heuvel en Ton Heine (fotografie) en Frans van Gaal (schrijver van het script). De samenstellers tonen in mooie beelden en daaraan ondergeschikte verbindende teksten dertien voorbeelden van monumenten, stadsgezichten en natuurgebieden in ’s-Hertogenbosch e.o. Ze ondergingen veelal niet het lot dat de – gemeentelijke – overheid voor ze had bepaald. Niet-gouvernementele, buitenparlementaire actie, ideevorming of verzet van inwoners leidden tot andere bestemmingen en nieuwe inzichten.

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 9 september om 10.00 uur en is die dag te bezichtigen tot 16.00 uur. Om 16.00 uur start een rondetafelgesprek met initiatiefnemers, oprichters, actievoerders en monumentenwachters. Ze waren persoonlijk betrokken bij een van de gebeurtenissen. Op zondag 10 september is de expositie geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie neem contact op met Frans van Gaal, Achter de Poort, 06-45482739.

Aanmelding: achterdenpoort@outlook.com.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Begin:
9 september 2017 10:00
Einde:
10 oktober 2017 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,
Website:
http://www.openmonumentendag.nl/monument/s-hertogenbosch-knillispoort/

Locatie

Knillispoort
Korte Waterstraat 15
's Hertogenbosch, 5211NR
+ Google Maps