Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Spechtenexcursie ‘De Wamberg’

17 maart 2018 09:00

Op zaterdag 17 maart aanstaande verzorgt Natuurgroep Gestel een spechtenexcursie op landgoed De Wamberg in Berlicum. Onder begeleiding van landgoedbewoner en landschapsarchitect Joeri de Bekker maken we een wandeling die zo’n twee uur zal gaan duren.

Op landgoed De Wamberg werd vanaf de 19e eeuw een parkbos aangelegd, dat inmiddels zo’n 200 jaar oud is. Door het grote aantal volwassen loofbomen en de afwisseling van oud en wat jonger loofbos met her en der open weilanden en boomgaarden, is het landgoed een ideaal leefgebied voor spechten. Maar liefst vijf soorten spechten broeden op de Wamberg. In het vroege voorjaar zijn ze zeer actief met hun voorbereidingen voor het broedseizoen. Bovendien zijn de vogels juist in deze periode goed te zien, omdat de bomen nog niet vol in blad staan. Naast de meer algemene grote bonte specht, komen ook de kleine en middelste bonte specht in behoorlijke aantallen voor. De groene en zwarte specht laten zich minder makkelijk zien, maar zijn geregeld te horen.

Praktische informatie
De excursie voert door het parkbos van het landgoed en langs de landerijen rondom en laat zien waar de verschillende soorten spechten zoal foerageren en broeden. We vertrekken om 09.00 uur vanaf gemeenschapshuis De Huif te Sint-Michielsgestel en gaan carpoolen. Voor degenen die rechtstreeks willen komen: de wandeling start om 09.30 uur op de parkeerplaats aan de Berlicumse weg. Houd rekening met het weer en neem goed schoeisel mee, de route kan hier en daar drassig zijn. En vergeet de verrekijkers niet!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michel van de Langenberg, telefoon 06 – 2243 2941 of e-mail michel.langenberg@home.nl.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Datum:
17 maart 2018
Tijd:
09:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

De Huif
Hortensiastraat 2
Sint-Michielsgestel, 5271 GT
+ Google Maps
Telefoon:
073 551 4394
Website:
http://dehuif.info/