Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Rondleiding met kijkgesprek expositie kunstenaar Henk Visch

14 mei 14:00 - 2 juni 15:00

Een kunstbeschouwing samen met gids en beeldend kunstenaar Huub Thorissen

In Museum Boxtel (MUBO) loopt op dit moment tot en met 2 juni 2019 de expositie met werken van de internationaal bekende kunstenaar Henk Visch. In dat kader worden ook drie vaste rondleidingen met kijkgesprek verzorgd door Huub Thorissen, zelf beeldend kunstenaar en kenner van het werk van Henk Visch. De vaste rondleidingen zijn gepland op de zaterdagen 11 en 25 mei en op 1 juni. Aanvang is 14.00 uur en de rondleiding duurt 1 uur. Het maximaal aantal deelnemers is 20 per rondleiding. Rondleidingen op afspraak voor groepen zijn, ook op werkdagen, mogelijk.

De deelnemers worden uitgenodigd om eerst eens rond te lopen in de exposite en kennis te maken met de tentoongestelde werken van Henk Visch. Wat zie je erin, wat voel je erbij, welke associaties komen er in je op, hoe interpreteer je het en waar verbaas je je over. Op basis van die belevingen ontstaat vanzelf een zogenaamd ‘kijkgesprek’ tussen gids en deelnemers en deelnemers onderling. Het is dus geen klassieke rondleiding waar alleen de gids aan het woord is, maar een interactieve kunstbeschouwing van gids en deelnemers samen. Daarna wordt een vergelijk gemaakt met ander werk van Henk Visch en laat de gids zien hoe de tentoongestelde werken passen in het werk en leven van Henk Visch. Dat gebeurt aan de hand van een beeldpresentatie in de ontvangstruimte van MUBO.

Henk Visch (Eindhoven, 1950) geniet internationale bekendheid. Hij exposeert met zijn werk in de hele wereld van China tot Canada en heeft er vele prijzen mee in de wacht gesleept. Maar ook staan er vele beelden van hem in Nederland, zoals bijvoorbeeld zijn beeld ‘Lonely Feelings on Landing’, dat op het plein voor de bibliotheek in Boxtel is te bewonderen. Een van zijn kunstwerken is opgenomen in de 50 Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968, die nu zijn tentoongesteld in museum de Fundatie in Zwolle. Van 1974 tot 1981 woonde en werkte hij in Boxtel, waar hij tekeningen en etsen maakte. Vanaf 1980 begint Henk Visch ook met beeldhouwen, waarvan hij een selectie heeft samengesteld voor de expositie in MUBO. Daarnaast exposeert hij in MUBO ook tekeningen.

Huub Thorissen is woonachtig in Boxtel. Na zijn opleiding handvaardigheid (MO-A en MO-B), heeft hij de lerarenopleiding gevolgd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Tilburg. Huub heeft 39 jaar in het onderwijs gezeten, waarvan 35 jaar als docent handvaardigheid, tekenen en kunst- en cultuurgeschiedenis aan de pedagogische academie voor basisonderwijs Fontys. Huub is zelf ook beeldend kunstenaar en veel van zijn werken sieren de openbare ruimte in Boxtel. Ook zijn werken van zijn hand opgenomen in de collectie van Museum Cunen in Oss en in Museum Modern Art in Hünfeld in Duitsland. In 2006 won hij de publieksprijs van de ontwerpwedstrijd ‘Cultuur en Landschap’. Huub is kenner en fan van het werk van Henk Visch. Daarnaast is hij ook bestuurslid bij de Kunststichting Boxtel (KSB).

De rondleidingen starten steeds om 14.00 uur en duren ruim 1 uur. De entree is gratis. Wegens het maximaal aantal van 20 deelnemers is aanmelden gewenst op info@muboboxtel.nl of telefonisch bij Willem van Vossen op 06-16041898. Rondleidingen op afspraak voor groepen, ook op werkdagen, zijn mogelijk. Bel daarvoor met Willem van Vossen op 06-16041898.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Begin:
14 mei 14:00
Einde:
2 juni 15:00
Evenement Categorie:

Locatie

MUBO Museum Boxtel
Baroniestraat 18
Boxtel, 5281 JE
+ Google Maps