Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Publieksavond bij Sterrenwacht Halley

18 oktober 21:00 - 23:00

Het programma begint om 21.00 uur en duurt tot ongeveer 23.00 uur. Het is leuk en interessant voor alle leeftijden. Kom op tijd, want het kan druk worden.

Op deze avond zien we de maan in het oosten opkomen. Door de grote telescoop zijn zijn bergen, kraters en maanzeeën heel mooi te zien. De reuzenplaneet Saturnus, die laag aan de horizon staat, is bekend om zijn ringen; die zijn door de telescoop goed te onderscheiden. Ook kan men sterrenbeelden en heldere sterren leren kennen, zoals Grote en Kleine Beer, Cassiopeia, Zwaan, Pegasus, Capella, Altaïr en Poolster. Het moet wel onbewolkt zijn om de maan, Saturnus en sterren te kunnen waarnemen. In het auditorium en het planetarium verzorgen Halley-leden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel. Entree op de publieksavond 6 euro, kinderen tot en met 12 jaar 4 euro.

Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Heesch/Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel). De route is vanuit beide plaatsen met wegwijzers aangegeven. Groepen kunnen op andere dagen en tijden terecht. Bel voor een afspraak: (0412) 45 49 99. Meer informatie over Sterrenwacht Halley: www.sterrenwachthalley.nl.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Datum:
18 oktober
Tijd:
21:00 - 23:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Sterrenwacht Halley
Halleyweg 1
Heesch/Vinkel, 5383 KT
+ Google Maps