Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opening expositie ‘Licht – Kleur – Materie’ in MUBO

16 november 2019 00:00

Van 16 november 2019 tot en met 2 februari 2020 exposeren drie professionele kunstenaars uit Boxtel hun werk in Museum Boxtel. Dat zijn Agnes Savelkouls met keramiek, Huub Thorissen met sculpturen en Paul Maas met schilderijen. De expositie laat verrassende combinaties zien van deze drie kunstvormen, die in nauwe samenwerking met de kunstenaars zelf en met begeleiding van kunsthistorica Marja Reitsma-Vrijling zijn samengesteld. De combinaties zijn gebaseerd op een samenspel van licht, kleur en materie.

Keramist Agnes Savelkouls is in 1980 afgestudeerd aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven, afdeling vrije beeldende vormgeving. Het landschap, de natuur en de veranderingen daarin zijn haar belangrijkste inspiratiebronnen. Naast werken in eigen atelier, heeft zij vanaf 1981 cursussen gegeven bij centra voor culturele vormgeving in diverse steden in Brabant en van 1998 tot 2016 in een eigen ruimte in Son en Breugel. Sinds 1992 verkoopexposities in eigen atelier in Boxtel. Haar werk is te zien geweest op vele exposities in de Brabantse regio. In opdracht heeft zij een monument gemaakt in Liempde als ook het werk ‘Golfbeweging in mozaïek’ aan de Dommel in Boxtel.

Huub Thorissen heeft na zijn opleiding handvaardigheid (MO-A en MO-B), de lerarenopleiding gevolgd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Tilburg. Huub heeft 39 jaar in het onderwijs gezeten, waarvan 35 jaar als docent handvaardigheid, tekenen en kunst- en cultuurgeschiedenis aan de Pedagogische Academie voor basisonderwijs Fontys. Huub is sinds 2007 fulltime beeldend kunstenaar. Veel van zijn sculpturen sieren de openbare ruimte in Boxtel. Ook zijn werken van zijn hand opgenomen in de collectie van Museum Cunen in Oss en in Museum Modern Art in Hünfeld in Duitsland. In 2006 won hij de publieksprijs van de ontwerpwedstrijd ‘Cultuur en Landschap’.

Kunstschilder Paul Maas heeft in 1959 zijn opleiding afgerond aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Tilburg. Zijn kleurrijke olieverfschilderijen zijn geïnspireerd vanuit de natuur en het landschappelijke. Vorm en kleur hebben een eigen zeggingskracht en zijn werk kan als lyrisch-abstract worden gekenmerkt. Paul Maas is geen onbekende in de regio en daarbuiten. Nationaal en internationaal heeft hij meer dan 100 exposities op zijn naam staan. Zijn werk is in binnen- en buitenland diverse malen onderscheiden.

In het kader de expositie verzorgt Huub Thorissen op zondag 19 januari 2020 om 11.15 uur in MUBO een lezing over ‘Kunst … strijd en berusting’. Hij vertelt over het proces van totstandkoming van zijn kunstwerken en over de ontwikkeling die hij als kunstenaar heeft doorgemaakt. Aanmelden kan nu al op info@muboboxtel.nl of telefonisch bij Willem van Vossen op 06-16041898. Entree is € 5,00 p.p.

Tijdens de looptijd van de expositie is er elke zondagmiddag van 14-16 een ‘Meet & Greet’ met de kunstenaars. Hebben bezoekers belangstelling voor de aankoop van een kunstwerk, dan kan contact worden opgenomen met de kunstenaar zelf. Contactgegevens zijn beschikbaar in de expositie.

De entree voor volwassenen is € 4,00 en voor kinderen van 12 jaar en ouder € 2,00. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis. MUBO is geopend op zaterdag en zondag van 13-17 uur.

Foto: een van de samengestelde drieluiken ‘sculptuur, schilderkunst en keramiek’ (foto: MUBO)

Gegevens

Datum:
16 november 2019
Tijd:
00:00
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

MUBO Museum Boxtel
Baroniestraat 18
Boxtel, 5281 JE
+ Google Maps