Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Open draaidag stoommachine Oisterwijk

15 september 11:00 - 16:30

De vrijwilligers van de ‘Stichting Stoommachine Oisterwijk’ nodigen u uit, in het kader van de Open Monumentendag, om op zondag 15 september tussen 11.00 en 16.30 uur te komen kijken naar de 1300 pk grote Carels stoommachine uit 1924. Deze stoommachine van Belgische komaf zal volledig draaien op eigen aandrijving met perslucht.

Voor het eerst kunt u de ‘natte luchtpomp’ mee zien draaien. Weer een stap in het restauratieproces. Om 11.00 uur wordt de machine gestart door een mystery guest. Om 11.30, 12.30 enz. start een rondleiding door een gids. Daarnaast zijn steeds vrijwilligers aanwezig om uitleg te geven. Er zal een film worden vertoond over het leerlooien en daarnaast andere films van het KVL-complex voor en na de sluiting. Voor de jeugd zijn er ook miniatuurstoommachines en miniatuur-Electromotoren te zien.

U bent van harte welkom op dit gratis toegankelijke evenement. Tegen betaling is er een heerlijk kopje koffie of thee beschikbaar. Deze inkomsten zullen ook weer volledig worden aangewend voor het verder renoveren van deze stoommachine.

Deze stoommachine kunt u bekijken op het KVL-terrein, Almijstraat 14 te Oisterwijk. Plattegrond is te vinden op www.destoommachine.nl (contact).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Datum:
15 september
Tijd:
11:00 - 16:30
Evenement Categorie:

Locatie

KVL
Almijstraat 14
Oisterwijk,
+ Google Maps