Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Muzieksalon: de vurige sixties in Vught en Den Bosch

30 juni 14:00 - 16:00

Donderdag 30 juni staat er weer een nieuwe editie van de Muzieksalon op de programmering van Ouderen Samen. De presentatie van de middag in De Rode Rik, Van Sonstraat 49 Vught, die duurt van 14.00 tot 16.00 uur, is in handen van Jo van Dinther. Entree 2 euro.

De sixties van de vorige eeuw werden gekenmerkt door bruuske veranderingen, ook in Vught en Den Bosch. De Indo Rockers van de Molukse gemeenschap namen daarbij vaak het voortouw. Met de roemruchte Tielman Brothers als voorbeeld ontstonden groepen als The Five J’s en The Insiders. De Vughtse jongeren sprongen daar gretig op in: The Jailbirds, The Blue Sparks en The Jet Black Robbers met de weergaloze Bart Strik op gitaar. In dansgelegenheden als J.J., La Bastille en de Marquee Club troffen jongeren en bands elkaar. De Vughtse literaire groep Pinakel schudde het literaire krachtenveld in de Meierij op. Met het tijdschrift Derhalve namen zij ook deel aan de jeugdmanifestatie RV’67 in Vught.

Ook in Den Bosch ontstond er een parallel circuit. Met muziekwinkel Goosen & Swagerman en ijssalon Zammatteo als trefpunt schoten talloze bandjes uit de vruchtbare muzikale grond. Robby Boekholt, Cees Vermeulen en de Vughtenaar Kees Buenen werden begrippen. Zij brachten bands als The Hap Cats, The Hurricane Rollers en The Flying Rockers tot internationale optredens.

Jonge schrijvers en dichters deden inspiratie op door de happenings bij het Amsterdamse Lieverdje: Ewald van Vugt, Hans Vlek, Frans Kuipers en Peter van Lieshout zorgden voor de nodige deining in Den Bosch. Jan van Sleeuwen dichtte de regels die nu nog altijd bij het station in Den Bosch op de gevel prijken: ‘Al reizend ervaart men het leven vreemder; overal anders en overal eender’.

Het zou het motto kunnen zijn van deze middag waarop de deelnemers in gedachten met hun gevoelens terugkijken naar de woorden, de beelden en de muziek van de sixties in onze regio. Hebt u deze tijd meegemaakt? Bent u nieuwsgierig geworden? Herbeleef deze prachtige jaren in De Rode Rik.

www.ouderensamen.nl

Gegevens

Datum:
30 juni
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

De Rode Rik
Van Sonstraat 49
Vught, 5262 HX
+ Google Maps
Telefoon:
073 684 0538
Site:
http://www.roderik2.nl/