Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing over onderzoek in gewichtloosheid

16 mei 2018 20:00 - 22:15

Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch en omstreken van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS) verzorgt op woensdag 16 mei een lezing getiteld ‘gewichtig onderzoek’. De lezing zal worden gegeven door dr. ing. Jack van Loon van de Europese ruimteorganisatie ESA en het VU Medisch Centrum.

Jack van Loon deed in het verleden experimenten in onder andere de Space Shuttle en de Russische Bion-satelliet, en werkt nu aan diverse wetenschappelijke en technologische projecten op afdeling kaakchirurgie op ACTA-VUmc in Amsterdam en op het technologiecentrum van ESA- ESTEC in Noordwijk. Tijdens de eerste vlucht van André Kuipers coördineerde hij alle educatieve en levenswetenschappelijke experimenten van deze missie.

Tijdens de lezing zal ingegaan worden de invloed van zwaartekracht op diverse processen op Aarde of het gemis daaraan in de ruimte. Ook zal een aantal voorbeelden van microzwaartekracht onderzoek besproken worden onder andere zoals uitgevoerd tijdens de missies van Kuipers. Er zal ook worden ingegaan op een nieuw letterlijk zeer groot project waarbij mensen voor lange tijd onder verhoogde zwaartekracht in een grote centrifuge zouden kunnen gaan wonen.

Meer informatie over de lezing vindt u op de website van Galaxis: www.galaxis-sterrenkunde.nl.

De lezing vindt plaats in Sociaal Cultureel centrum ‘De Biechten’, Vincent van Goghlaan 1, 5246 GA Hintham (gemeente ‘s-Hertogenbosch). Lezingen beginnen om 20.00 en eindigen meestal rond 22.15. De entree voor volwassenen bedraagt € 7,50 en voor jongeren tot 16 jaar € 3.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gegevens

Datum:
16 mei 2018
Tijd:
20:00 - 22:15
Evenement Categorie:

Locatie

Cultureel Centrum De Biechten
Vincent van Goghlaan 1
Rosmalen, 5246 GH
+ Google Maps